Συστάσεις της δημοτικής κοινότητας Φανών στους κατοίκους

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φανών Βασίλης Νικολίτσης, επισήμανε χθες με δηλώσεις του ότι απαιτείται πλέον για την καλύτερη λειτουργία του χωριού, να  συμβάλλουν ενεργά και οι ίδιοι οι πολίτες στην προσπάθεια ευπρεπισμού του χωριού ώστε να διατηρείται καθαρό.

 «Για να έχουμε ένα καθαρό χωριό δεν αρκούν μόνο οι προσπάθειες του προέδρου, του τοπικού συμβουλίου και των εργατών. Πρέπει να συμβάλουν όλοι, ακόμη και οι ίδιοι οι πολίτες. Πρέπει να σέβονται τους κανονισμούς. Είναι ντροπή έξω από κάθε σπίτι να μην είναι καθαρά, να μην έχουν απομακρυνθεί τα χόρτα. Πρέπει επίσης και οι κάτοικοι να αφιερώσουν πέντε λεπτά από το χρόνο τους για να είναι το χωριό τους καλύτερο» αναφέρει συγκεκριμένα ο κος Νικολίτσης, ενώ εξηγεί τα παρακάτω:

«Οι αυλές πρέπει να πλένονται μόνο κάθε Τετάρτη και Σάββατο και έπειτα από ένα καλό σκούπισμα ώστε να καταναλώνεται το λιγότερο δυνατό νερό. Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, θα πρέπει να βγάζετε τα σκουπίδια σας και βέβαια μέσα στον κάδο. Κάθε Πέμπτη μπορείτε να βγάζετε ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά, διότι την Παρασκευή περνάει το ανοιχτό αυτοκίνητο του δήμου«.

Σε ότι αφορά στο θέμα του νερού, ο κος Νικολίτσης, επισημαίνει πως πρέπει να το σεβόμαστε όλοι. «Πρέπει να επιβληθεί ένα ωράριο χρήσης του νερού προς τους αγρότες, ώστε να μην έχει πρόβλημα κανένας εκ των κατοίκων. Πρέπει όλοι να έχουν νερό«. Τέλος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φανών, επισήμανε πως «πρέπει οι κάτοικοι να καθαρίζουν τα χωράφια τους και τα οικόπεδά τους, για την αποφυγή πρόκλησης φωτιάς και οι ιδιοκτήτες παλαιών σπιτιών, δεν πρέπει να τα αφήνουν να γίνονται εστίες μόλυνσης».