Παραιτήθηκε  από περιφερειακός σύμβουλος ο Μιχάλης Δρακιού

Επιστολή παραίτησης στον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, κατέθεσε πριν απο λίγο ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του Γιάννη Μαχαιρίδη κος Μιχάλης Δρακιού.

Τη θέση του σύμφωνα με πληροφορίες αναλαμβάνει ο κ. Αντώνης Χατζηιωάννου.

Στην επιστολή του επισημαίνει συγκεκριμένα:

"Κύριε Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου , Κύριε Περιφερειάρχα, Κύριε επικεφαλή της παράταξης Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας Ιωάννη Μαχαιρίδη, κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, αγαπητό προσωπικό της Περιφέρειας , με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να σας ενημερώσω για την υποβολή της  παραίτησης  μου από την θέση του Περιφερειακού Συμβούλου καθώς και από τις θέσεις των οργάνων , των επιτροπών και των Νομικών Προσώπων που κατέχω εκ της ιδιότητάς μου.

Μετά την πρόσφατη υπαγωγή των δαπανών των Περιφερειών και κατ΄επέκταση  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον Προληπτικό Έλεγχο από την Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Νομό Δωδεκανήσου, στην οποία είμαι Δικαστικός Υπάλληλος – Ελεγκτής Δημοσίων Δαπανών , για λόγους αποκλειστικά εργασιακούς , υποβάλλω την παραίτησή μου από Περιφερειακός Σύμβουλος , διότι, αν και δεν υπάρχει καμία διάταξη νόμου που να απαγορεύει την παράλληλη άσκηση των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος , παρά ταύτα για  ΗΘΙΚΟΥΣ  λόγους , παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτησή μου.

Σήμερα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι που  ολοκληρώνεται για μένα ο κύκλος της αυτοδιοικητικής μου πορείας μετά από 4 συνεχόμενες θητείες ( 2 στον Α΄βαθμό- Δήμος  και 2 στον Β΄ βαθμό- Περιφέρεια ) ,  θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα και είμαι σίγουρος και στο μέλλον , θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς το διοικητικό προσωπικό της Περιφέρειας, που καθημερινά ξεπερνάει τα όρια του για την Υπηρεσία στον πολίτη, παρά την τραγική υποστελέχωση.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον τ. Περιφερειάρχη και επικεφαλή της παράταξης «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργία» κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη για την τιμή που μου έκανε να είμαι 2 φορές υποψήφιος του και παράλληλα να μου εμπιστευτεί , μεταξύ άλλων , την θέση του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου σε θέματα αθλητισμού για τα Δωδεκάνησα μας.

Πάνω από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου , τους Νοτιοαιγαιοπελαγίτες που με την ψήφο τους μου εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπώ όλα αυτά τα χρόνια τόσο στον Δήμο , όσο και στην Περιφέρεια.

Άφησα τελευταίους να ευχαριστήσω τους ανθρώπους εκείνους , που έχουν σταθεί δίπλα μου σε όλες τις δύσκολες στιγμές, που όπως όλοι εδώ μέσα γνωρίζουμε , είναι πολλές στην ενασχόληση με τα κοινά. Αυτοί είναι η οικογένεια μου , ο πατέρας μου Δρακιού Σάββας συνταξιούχος εκπαιδευτικός και ξεναγός , η μητέρα μου Δρακιού Παρασκευή συνταξιούχος εκπαιδευτικός , τα αδέρφια μου Δρακιού Γεώργιος Ιατρός Καρδιολόγος και Δρακιού Δράκος υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και την σύζυγό μου για την υπομονή και την στήριξή της σε κάθε μου ενέργεια.

Κλείνοντας , θα ήθελα να ευχηθώ στην περιφερειακή αρχή και σε όλες τις παρατάξεις να έχουν παραγωγικό και εποικοδομητικό υπόλοιπο θητείας ,  με επίκεντρο τον πολίτη και το Νότιο Αιγαίο σε μια από τις σημαντικότερες και πολυπλοκότερες Περιφέρειες της Ευρώπης."              

                                                                                       Με εκτίμηση

                                                                                   

                                                                                    Μιχαήλ Δρακιού