Με τα περσινά κριτήρια  ο διαχωρισμός στη Β’ κατηγορία

Την επόμενη Τετάρτη, 26 Ιουλίου, θα μάθουν οι ομάδες της Β’ κατηγορίας τη σύνθεση των ομίλων, στο πλαίσιο των οποίων θα κληθούν να υλοποιήσουν τους στόχους τους στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η διαδικασία του διαχωρισμού θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΕΠΣΔ στη βάση των κριτηρίων που είχαν εφαρμοστεί πέρσι. Οι συνολικά είκοσι δύο ομάδες θα χωριστούν σε γκρουπ δυναμικότητας, ανάλογα με τις περσινές επιδόσεις τους και εν συνεχεία η κληρωτίδα θα τις «τοποθετήσει» στους νέους ομίλους των έντεκα. Δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας έχουν οι  Τήλος, Σύμη, Νηρέας, Χάλκη, Άγιος Ισίδωρος, Ορφέας, Ακουσίλαος, Άγιος Γεώργιος, Ευκλής, Κύπρος, Πολύστρατος, Αθλέτικο, Αδελφοσύνη, Δαμάγητος, Πολυβώτης, Ευαγόρας, Ιππότες,  Αστέρας Μασσάρων, Ηρακλής Λάρδου, Δήμητρα, Ατρόμητοι και  Αλθαιμένης.

Πιθανότητα προσθαφαιρέσεων
Με δεδομένο πως ο διαχωρισμός των ομίλων θα γίνει νωρίτερα από την κλήρωση του προγράμματος του πρωταθλήματος, υπάρχει πάντα η πιθανότητα η τελική σύνθεσή τους να είναι διαφορετική. Στην περίπτωση που κάποια από τις ομάδες της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα που δικαιούται και προτιμήσει αυτό της Β’ κατηγορίας, θα προστεθεί, μέσω νέας κλήρωσης, σ’ έναν από τους δύο ομίλους.

Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που αποσυρθεί, πριν από τον καταρτισμό του προγράμματος, κάποια από τις ομάδες της Β’ κατηγορίας. Τη θέση της θα καταλάβει, δεδομένου πως φέτος ο ΚΑΠ το επιτρέπει, η επιλαχούσα της Γ’ κατηγορίας (κατά σειρά  Ασπίδα Απολακκιάς,  Ομόνοια Γενναδίου, Απόλλων Απολλώνων, Ροδιακός, Θύελλα, Δωριέας, Νίκη Ρόδου).