Γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες έξι Έλληνες travel bloggers αποχαιρέτησαν εντυπωσιασμένοι  την Αστυπάλαια

Με πολλά χαμόγελα, μια μικρή δόση νοσταλγίας, εκατοντάδες φωτογραφίες, δεκάδες αναρτήσεις στα social media και άπειρες αναμνήσεις ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της ομάδας των ελλήνων travel bloggers στην Αστυπάλαια.

Για τέσσερις μέρες έξι από τους πιο δραστήριους εκπροσώπους του ταξιδιωτικού blogging βρέθηκαν στο «νησί της πεταλούδας», έχοντας την ευκαιρία όχι απλά να το γνωρίσουν, αλλά κυρίως να το… ζήσουν.

Η ομάδα αποτελούνταν από τους Μαρία Κόφου, Μάνο Λιανόπουλο, Μαρία Πετροπούλου, Κώστα Φυλακτό, Διονυσία Κωστή και Καλλιστώ Γούναρη και όλοι τους είχαν να ανταπεξέλθουν σε ένα αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα.

Ανακάλυψαν τις ομορφιές του νησιού σε κάθε τομέα με τη συνοδεία και τη βοήθεια της Αντιδημάρχου του νησιού Μαρίας Καμπούρη, η οποία είχε φροντίσει για κάθε λεπτομέρεια της διαμονής τους και είχε οργανώσει ένα πλάνο ιδανικό για εξερεύνηση της Αστυπάλαιας. Είδαν τις περισσότερες παραλίες του νησιού, προσεγγίζοντάς τες είτε οδικώς είτε ακτοπλοϊκώς είτε ακόμη και πεζοπορώντας, γνώρισαν τα σημαντικότερα αξιοθέατα, αλλά απέκτησαν και ιδία γνώση για τη νυχτερινή ζωή της Χώρας.

Παράλληλα είδαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον εναλλακτικό χαρακτήρα στης Αστυπάλαιας, αφού είχαν την ευκαιρία να την αντικρίσουν ως εναλλακτικό προορισμό (κάνοντας trekking), ως θρησκευτικό προορισμό (μετρώντας τις δεκάδες εκκλησίες) ή ως γαστρονομικό προορισμό (γευόμενοι ιδιαίτερες κλασικές ή νέες γεύσεις).

Ο Δήμος Αστυπάλαιας από την πλευρά του θέλει να ευχαριστήσει τους έξι νέους φίλους του νησιού και να τους ευχηθεί… εις το επανιδείν. Κοινή πεποίθηση είναι πως αυτή η προσπάθεια τους έδωσε την ευχέρεια να γνωρίσουν το νησί όχι ως τουρίστες ή ως περιστασιακοί επισκέπτες, αλλά  με τη ματιά του ανθρώπου που ζει στο νησί. Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα της  δράσης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.

Για την προώθηση και διαφήμιση του νησιού έχει επιλεγεί ένα μείγμα δράσεων, το οποίο αποσκοπεί από τη μία πλευρά στην ευρεία προβολή μέσω μεγάλων ΜΜΕ –ελληνικών και ξένων – και από την άλλη στην εμπεριστατωμένη ενημέρωση που μπορούν να προσφέρουν άνθρωποι που έχουν το know how στον τομέα αυτό.

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται και οι bloggers που απευθύνονται κυρίως σε νεανικό κοινό, το οποίο προσεγγίζουν με τον ιδιαίτερο τρόπο παρουσίασης των προορισμών αλλά και μέσω των Social Media που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ενασχόλησής τους.

Με αυτό τον συνδυασμό ο Δήμος Αστυπάλαιας θέλει να αυξήσει τα αποτελέσματα των ενεργειών του χωρίς όμως να διαταράξει σε καμία περίπτωση τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νησιού. Πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη βοηθούν τα μέγιστα σε αυτή την κατεύθυνση και γι’ αυτό άλλωστε αποτελούν μια επιλογή που θα έχει και συσνέχεια.

Τις εμπειρίες τους από το νησί και τις εντυπώσεις που αποκόμισαν από το ταξίδι και την παραμονή τους στην Αστυπάλαια οι έξι travel bloggers θα τις μοιραστούν στις ιστοσελίδες τους:
Μαρία Κόφου:  tstories.gr
Mάνος Λιανόπουλος: tripment.net
Μαρία Πετροπούλου: mylandingrunway.com
Κώστας Φυλακτός: runvel.gr
Διονυσία Κωστή: carnetdevoyage
Καλλιστώ Γούναρη:  Αρθρογράφος σε athensvoice.gr