Τιμητική εκδήλωση για τους υπότροφους του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη

Τιμητική εκδήλωση για τους υπότροφους του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη

Τιμητική εκδήλωση για τους υπότροφους του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 465 ΦΟΡΕΣ

“Αγάπη και στήριξη για την κοινωνία, αποτελεί το έργο του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη”, τόνισε στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος

«Η πολύ σημαντική δουλειά που πραγματοποιεί το Ιδρυμα, με μεγάλη σεμνότητα, χωρίς να προβάλλεται ή να διαφημίζεται, αφήνει σε μας τους υπόλοιπους που την συναντάμε το χρέος να την επισημαίνουμε και να δίνουμε τα εύσημα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου.

Στο Caravia Beach Hotel στο Μαρμάρι της Κω έγινε χθες η ετήσια τιμητική εκδήλωση για τους υποτρόφους του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, εκ μέρους του Μητροπολίτη Κω- Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο πατήρ Βασίλειος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, ο Επαρχος Κω κ. Γ. Χαλκιδιός, ο Ιμάμης Κω, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω Α. Κρητικός, οι τοπικές αρχές και περιφερειακοί Σύμβουλοι, τα μέλη του ΔΣ (οι πρώην υπουργοί Κ. Σφυρίου και Γ. Βαληνάκης και οι Ι. Καμπανής και Β. Ηλιάδης) καθώς και πολλοί γονείς και συγγενείς των υποτρόφων.

Εκ μέρους του Ιδρύματος μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρης Κρεμαστινός.

Απονέμοντας φόρο τιμής στον Ιδρυτή του Ιδρύματος Σωκράτη Φανουράκη, ο κ. Κρεμαστινός τόνισε ότι «αφιέρωσε την περιουσία του για να μετατραπεί σε κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο για την πρόοδο των κοινωνιών της Κω και της Χάλκης, βάζοντας πάνω από το εαυτό του τα κοινά».

Στην ομιλία του ανέλυσε το πλαίσιο της κοινωφελούς προσφοράς του ΙΛΦ στην Κώ και Χάλκη, όπου το ίδρυμα από την έναρξη της λειτουργίας του έχει δώσει 68 υποτροφίες συνολικού ύψους 610.000 ευρώ. Επιπλέον τόνισε ότι η προσπάθεια που καταβάλει το Ίδρυμα ώστε να χορηγήσει για πρώτη φορά υποτροφίες και για προπτυχιακές σπουδές στην Χάλκη (σε αποφοίτους του Λυκείου Χάλκης Σ. Φανουράκης), εγκρίθηκε πρόσφατα με δικαστική απόφαση.

Ενόψει εξάλλου της συμπλήρωσης το 2018, 5 χρόνων από το θάνατο του ιδρυτή Σωκράτη Φανουράκη, ανέφερε ότι το ΔΣ του ΙΛΦ έχει δρομολογήσει για το 2018 την απονομή Βραβείου Κοινωφελούς Προσφοράς «ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ», μια Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στο έργο και την προσφορά των αδελφών Διογένη και Σωκράτη Φανουράκη και άλλες σχετικές δράσεις.

Με ιδιαίτερη χαρά το ΔΣ του ΙΛΦ υποδέχτηκε εξάλλου και τίμησε στην τελετή την πρώτη του υπότροφο, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Στρασβούργου, την Αικατερίνη Τσαμπή από την Κω. Στην εκδήλωση είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την διατριβή της με θέμα την «Αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών στη Νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ)».

Μίλησαν επίσης οι υπότροφοι Αλεξανδρή Ελένη, Ηρακλείδου Σοφία (από τη Χάλκη) Μπίλλης Αντώνιος, Πέρου Μαγδαληνή, Ιερομνήμων Καλλιόπη. Μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος οι υπότροφοι Χατζηπαυλής Αντώνιος, Παντελή Ανθούλα και Χόνδρου Αργυρώ παρουσίασαν τις σπουδές τους και επιστημονικές τους έρευνες. Ευχαρίστησαν όλοι, καθώς και οι εκπρόσωποι των αρχών, το ΔΣ του Ιδρύματος για την υλική αλλά και ανθρώπινη στήριξη που έτυχαν στις προσπάθειές τους.

Στην εκδήλωση αναδείχθηκε τέλος και το αθόρυβο έργο του Ιδρύματος στον τομέα της περίθαλψης της Τρίτης Ηλικίας για το οποίο υπογραμμίσθηκε ιδιαίτερα η σεμνότητα με την οποία επιτελείται. Τα τελευταία 4 χρόνια δαπανήθηκαν κονδύλια της τάξης των 180.000 ευρώ για άτομα που είχαν ανάγκη φροντίδας κατ´ οίκον από την Κω και από την Χάλκη. Καθημερινά, δεκάδες τέτοια άτομα περιθάλπονται από τις νοσηλεύτριες του Ιδρύματος στα δύο νησιά.

Διαβάστε ακόμη

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ