Υπογράφεται αύριο η σύμβαση για τη διαχείριση του φράγματος Γαδουρά

Υπογράφεται αύριο η σύμβαση για τη διαχείριση του φράγματος Γαδουρά

Υπογράφεται αύριο η σύμβαση για τη διαχείριση του φράγματος Γαδουρά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 584 ΦΟΡΕΣ

Αναμένεται ότι θα ξεκινήσει κανονικά η υδροδότηση τις επόμενες εβδομάδες

Υπογράφεται αύριο Πέμπτη στο γραφείο του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία που θα αναλάβει το έργο της συντήρησης και καθημερινής λειτουργίας του φράγματος Γαδουρά.

Όπως δήλωσε χτες ο περιφερειάρχης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, η υδροδότηση από το φράγμα θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από το διάστημα των πέντε εβδομάδων όπως είναι οι αρχικές εκτιμήσεις, κάτι που προϋποθέτει και την ολοκλήρωση των εργασιών για να εξασφαλιστεί η καλή ποιότητα του νερού.

«Δεν έχουμε χάσει χρόνο και αυτό το διάστημα που έχει μεσολαβήσει στο έργο γίνονται εργασίες τεχνικά, ώστε να μπορέσει να επαναλειτουργήσει. Είναι μία πάρα πολύ βαριά εργασία… Χρειάζονται πέντε εβδομάδες για ένα τέτοιο έργο που είναι σταματημένο ώστε να επαναλειτουργήσει, αυτό όμως το διάστημα θα κατέβει πάρα πολύ.

Δε συζητάμε ότι θα χρειαστούν πέντε εβδομάδες από την υπογραφή και μετά, έχουμε κερδίσει πολύ χρόνο και πολύ σύντομα θα δώσουμε νερό στην πόλη. Θα το δώσουμε τη μέρα που οι μετρήσεις του θα είναι όπως θα πρέπει να είναι, δηλαδή απολύτως ασφαλές για να μην έχει κανένας καμία αμφιβολία» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

Αναφερόμενος στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο εξής είπε τα εξής: «Τόσο η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, όσο και το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ, και ο δήμος Ρόδου με την απόφασή τους έχουν ψηφίσει τη μεταξύ τους σύμβαση συνεργασίας που είναι απολύτως επωφελής για την κοινωνία την ίδια.

Θα αποστείλουμε τις αποφάσεις και των τριών οργάνων στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου για τον έλεγχο νομιμότητας και αμέσως μετά όποτε έρθει η έγκριση από εκεί και μετά μόλις το έργο είναι τεχνικά έτοιμο θα υδροδοτήσει…

Δεν θα περιμένουμε τον έλεγχο του ελεγκτικού επί της προγραμματικής σύμβασης γιατί επειδή μεσολαβεί καλοκαίρι και επειδή τα τμήματα του ελεγκτικού μπορεί να έχουν μία αιτιολογημένη καθυστέρηση λόγω αδειών των μελών τους.

Αν εμείς δώσουμε το νερό από το φράγμα γι΄αυτό το διάστημα στη ΔΕΥΑΡ και δεν έχει έρθει ακόμα η απάντηση από το ελεγκτικό δεν θα το πληρωθούμε από τη ΔΕΥΑΡ» κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι κατά τη χτεσινή συνέντευξη τύπου ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και στάθηκε ιδιαίτερα στο τελευταίο διάστημα κατά το οποίο το κλίμα είχε οξυνθεί.

Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο διαγωνισμός για την καθημερινή λειτουργία και συντήρηση του έργου, δέχθηκε έναν φανερό πόλεμο με ένδικα μέσα και έναν μυστικό πόλεμο με καταγγελίες σε όλες τις βαθμίδες των οργάνων ελέγχου του κράτους, ενώ συμπλήρωσε ότι το φράγμα παραχωρήθηκε με νόμο από τη βουλή των Ελλήνων στην περιφέρεια και ότι θα μπορούσε η ΔΕΥΑΡ να ζητήσει να της παραχωρηθεί.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Δ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος κατά του Δημήτρη Γρηγοριάδη αναφορικά με τις θέσεις του γύρω από το θέμα του φράγματος Γαδουρά και τη διαχείρισή του έργου.

Με χτεσινή ανακοίνωσή του κάνει συγκεκριμένα λόγο για κιτρινισμό εκ μέρους του κ. Γρηγοριάδη, τονίζοντας ότι μέσω του συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος νήσου Ρόδου προσπαθεί να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη, με το να επισημαίνει ότι θα αυξηθεί η τιμή του νερού.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης αναφέρει τα εξής: «Στην επιστήμη της εγκληματολογίας οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις αξιολογούνται ως στοιχεία κινδύνου που χρήζουν, ειδικής και σε βάθος, μελέτης.

Στην περίπτωση του Δημήτρη Γρηγοριάδη, που μέσω του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου προσπάθησε πολύ πρόσφατα, εντελώς ανεύθυνα και ανεπιτυχώς, να παραπληροφορήσει ως προς το Φράγμα Γαδουρά, δεν χρειάζονται γνώσεις εγκληματολογίας, αφού μπορεί και κάποιος που δεν έχει ειδικές γνώσεις να παρατηρήσει εύκολα και γρήγορα την σκοπιμότητα και τον δόλο με τον οποίο λειτουργεί ως προς το θέμα για το οποίο συνεχίζει να παραπληροφορεί.

Αυτή την φορά αφήνοντας στην άκρη τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ξεπέρασε και τον εαυτό του και τα όρια της παραπληροφόρησης και προχώρησε στην εν γνώση του συκοφάντηση.

Η αυτοπροβαλλόμενη αυθεντία του Δημήτρη Γρηγοριάδη, ως προς τα φράγματα και τα θέματα ύδρευσης από αυτά, τον οδήγησε στην θεωρία ότι η λειτουργία του Φράγματος Γαδουρά θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του νερού. Χρησιμοποιεί δε, για να επιτύχει τον στόχο του, και το κάνει ομολογουμένως με ιδιαίτερη τέχνη, στοιχεία και νούμερα που αντλεί από την σχετική σύμβαση συνεργασίας μεταξύ ΔΕΥΑΡ, Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που δημοσιοποιήθηκε.

Χρησιμοποιεί όμως ο Δημήτηρς Γρηγοριάδης όλα τα στοιχεία και τα παρουσιάζει αναλυτικά και αντικειμενικά ; ΟΧΙ βέβαια!

Στην σχετική σύμβαση συνεργασίας μεταξύ ΔΕΥΑΡ, Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας Ν. Αιγαίου υπάρχει (στο άρθρο 1 αυτής) η ρητή αναφορά ανάμεσα στις επιδιώξεις και σκοπούς της ανωτέρω συμφωνίας είναι και “η διατήρηση του τελικού κόστους του πόσιμου νερού από την ΔΕΥΑΡ προς τον τελικό καταναλωτή σε χαμηλά ή και μειωμένα επίπεδα κόστους σε σχέση με τα ισχύοντα σήμερα”.

Το παρουσιάζει αυτό το μέρος της σχετικής συμφωνίας ο Δημήτρης Γρηγοριάδης; ΟΧΙ βέβαια! Δεν τον εξυπηρετεί καθόλου αφού διαψεύδει πλήρως τους ισχυρισμούς του.

Παρουσιάζει ο Δημήτρης Γρηγοριάδης τα στοιχεία του κόστους από τα κείμενα που υποτίθεται ότι μελετά; ΟΧΙ βέβαια, γιατί αν το έκανε αυτό θα έφτανε πολύ γρήγορα και μια πολύ απλή διαίρεση στο ονομαστικό κόστος ανά κυβικό μέτρο νερού αυτής της σύμβασης. Θα μπορούσε δηλαδή να αφαιρέσει από ετήσιο τίμημα των 1.840.000, 00 ευρώ το ΦΠΑ (αφού αυτό ως γνωστό δεν είναι στοιχείο κόστους) και διαιρώντας το με την μέγιστη ικανότητα του έργου, που είναι 21.900.000 κυβικά μέτρα ετησίως, θα έβγαζε το ονομαστικό κόστος αυτής της σύμβασης που είναι 0,067 ευρώ ανά κυβικό μέτρο πόσιμου νερού.

Την έκανε αυτή την διαίρεση ο Δημήτρης Γρηγοριάδης; ΟΧΙ βέβαια, δεν τον εξυπηρετεί στους σκοπούς του.
Αυτή είναι η μόνη αλήθεια που κανένας Γρηγοριάδης δεν μπορεί να αποκρύψει όσο ύπουλα και να λειτουργήσει.

Το έργο μπορεί να δώσει πόσιμο νερό με ονομαστικό κόστος 0,067 ευρώ/κυβικό μέτρο πόσιμου νερού.

Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται η συντήρηση του έργου, η διύλιση του νερού, όλα τα χημικά που απαιτούνται, όλα τα ανταλλακτικά της συνήθους συντήρησης και η μεταφορά του και παράδοση στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΡ.

Ο “κιτρινισμός” και η εκστρατεία παραπληροφόρησης από τον Δημήτρη Γρηγοριάδη, τον εκθέτει και σε ότι αφορά τους σκοπούς του αλλά και σε ότι έχει να κάνει με την ηθική με την οποία ασκεί την όποια δράση του».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο