Διαφώνησε για το δάνειο ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Περδίκης

Διαφώνησε για το δάνειο ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Περδίκης

Διαφώνησε για το δάνειο ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Περδίκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 631 ΦΟΡΕΣ

Την παρουσία του έκανε αισθητή στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από καιρό, ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Περδίκης, ο οποίος θέλησε να εκφράσει την έντονη αντίθεσή του σχετικά με την εισήγηση που έφερε η Δημοτική Αρχή για τη «συνομολόγηση δανείου με σκοπό την αναχρηματοδότηση συναφθέντων δανείων».

Αρχικά, σε…ήρεμους τόνους ο νυν Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Σάββας Διακοσταματίου, θέλησε να ενημερώσει τον προκάτοχό του ότι η εισήγηση έχει αλλάξει και ότι ζητείται η έγκριση από το Σώμα για να ζητήσουν προσφορές από τράπεζες.

Ο κ. Περδίκης, όμως, επέμεινε να τοποθετηθεί, διαφωνώντας με τη φιλοσοφία του θέματος που ερχόταν προς έγκριση.

Είπε, λοιπόν, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στα μέλη της Δημοτικής Αρχής, της οποίας υπήρξε κορυφαίο στέλεχος, ότι λένε ότι υφίσταται ανάγκη αναχρηματοδότησης και ότι η ταμειακή ρευστότητα του Δήμου απειλείται από απρόβλεπτα γεγονότα.

«Είναι ψέμα!», εξερράγη ο κ. Περδίκης, αναφέροντας ότι τον Ιούλιο του 2016, όταν ο ίδιος αποχώρησε από την Αντιδημαρχία, υπήρχαν στο ταμείο του Δήμου 24,5 εκατ. ευρώ, ακόμα και με την περικοπή των κρατικών πόρων.

Σχετικά με το ότι τα δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών βάζουν σε κίνδυνο τον προϋπολογισμό του Δήμου και ότι είναι μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, αναρωτήθηκε ποιο είναι το όφελος που εξασφαλίζει ο Δήμος με μία τέτοια κίνηση και από πού προκύπτει ότι αυτό θα ανέλθει στα 450 χιλιάδες ευρώ.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο ίδιος μπορεί να τους υποδείξει δέκα διαφορετικούς τρόπους για να εξοικονομήσει ο Δήμος πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ! Όπως είπε, έρχεται ένα θέμα κατασκευασμένο για να οδηγήσει την παράταξη να το ψηφίσει με παραπλανητικά επιχειρήματα και θα καταλήξει σε επιβάρυνση του Δήμου, γι’ αυτό και ζήτησε να αποσύρουν την εισήγηση.

Ήταν, όμως, η παρότρυνσή του προς τον κ. Διακοσταματίου «μην ευτελίζεις με την επιλογή σου την Αντιδημαρχία Οικονομικών!», που οδήγησε σε υψηλούς τόνους, με το νυν Αντιδήμαρχο να του λέει με αυστηρό ύφος να μην χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις και ότι θα εξετάσουν το θέμα όταν θα έρθουν οι απαντήσεις από τις τράπεζες.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης είπε ότι θα πρέπει να παραδεχθούν ότι ο κ. Περδίκης ήταν ένας καλός Αντιδήμαρχος Οικονομικών και ότι βασική αρχή της παράταξής του είναι όχι σε μεταφορά δανείων στο μέλλον.

Ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, παρενέβη «πυροσβεστικά» λέγοντας ότι πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα αλλά δεν χρειάζεται όξυνση. Αναφέρθηκε στην απώλεια των δέκα εκατ. ευρώ από το ΔΗ.ΦΟΔ.Ω. που είχε ο Δήμος και τα 7 εκατ. ευρώ χρέη από το παρελθόν στο ΙΚΑ.

«Δεν έχουμε να μας ψέξει κανένας για αυτά τα δάνεια, δεν τα δημιουργήσαμε εμείς», είπε και ανέφερε ότι όταν εξοικονομήσουν τα χρήματα του δανείου θα τα βάλουν για την ανακατασκευή του Εθνικού Θεάτρου και ότι πρόκειται για ένα προνόμιο που έχουν αξιοποιήσει πολλοί Δήμοι στη χώρα.

Τελικά, αφαιρέθηκε μία παράγραφος από την εισήγηση η οποία ψηφίστηκε από τους παρόντες μέχρι εκείνη την ώρα στη συνεδρίαση αλλά μόνο καταρχήν, αφού από τη μειοψηφία τόνισαν ότι θα επανεξετάσουν τη θέση τους όταν θα έρθουν οι προσφορές από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο