Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλύμνου από τον ομογενή Κρις Αλαχούζο

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλύμνου από τον ομογενή Κρις Αλαχούζο

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλύμνου από τον ομογενή Κρις Αλαχούζο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 218 ΦΟΡΕΣ

Το Δημαρχείο της Καλύμνου επισκέφθηκε σήμερα ο επίσης Καλυμνιακής καταγωγής Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Κρις Αλαχούζος.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Καλύμνου, αναφέρει τα εξής:

Eθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στο Δημαρχείο Καλύμνου ο Δήμαρχος Τάρπον Σπριγκς της Φλόριδα, συμπατριώτης μας κος Χρυσόστομος Αλαχούζος.

Ο κος Αλαχούζος βρίσκεται στο νησί μας μετά από επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου Καλυμνίων κου Ιω. Γαλουζή, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τους απόδημους Καλύμνιους, οι οποίες θα κορυφωθούν το διήμερο 22-23 Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων καλωσόρισε ως απόδημο αδελφό τον κο Αλαχούζο, τονίζοντας τους ισχυρούς αδερφικούς δεσμούς που ενώνουν τους κατοίκους των αδελφοποιημένων πόλεων Καλύμνου- Τάρπον Σπριγκς.

Στη συνέχεια του παρέδωσε ως αναμνηστικό δώρο ένα μικρό σκάφανδρο, το οποίο αποτελεί όπως σημείωσε το βασικό μέσο ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας την εποχή της άνθισης της σπογγαλιείας.

Ο κος Αλαχούζος ευχαρίστησε ιδιαίτερα συγκινημένος για το θερμό καλωσόρισμα, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι οι εκτός Καλύμνου συμπατριώτες μας δεν αισθάνονται καθόλου ξενιτεμένοι αν και αποκαλούνται «απόδημοι», λόγω ακριβώς της στενής σχέσης που διατηρούν σε καθημερινή βάση με την Κάλυμνο.

Τόνισε ότι έχουν ήδη τεθεί οι άξονες της συνεργασίας των δυο αδελφοποιημένων πόλεων σε θέματα παιδείας, κουλτούρας και οικονομίας και θα πρέπει στον τρίτο άξονα –της οικονομίας- να δοθεί πλέον ιδιαίτερη έμφαση μέσα από την προώθηση τοπικών μας προϊόντων σε καταστήματα του εξωτερικού.

Ανταπέδωσε τα δώρα προς τον κο Δήμαρχο, παραδίδοντας του ένα βιβλίο σχετικό με τη σπογγαλιεία και ένα νόμισμα της πόλης του Τάρπον.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλύμνου όπου τον κο Αλαχούζο καλωσόρισαν ο κος Γ. Μαστροκούκος,ο κος Γ. Μαύρος, η κα Ψαρομπά Σεμ. εκ μέρους της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Στη συνάντηση εργασίας όπου εξειδικεύθηκαν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας, παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ. Μ. Ρήγας και Σ. Τηλιακός, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Π. Μαγκούλιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Μαρίνος, Μ. Αλεξανδράκη Γ. Γαλιμιτάκης και Χ. Πλάτσης.

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα