Ιπποκράτης: Με αυξημένα έξοδα στη Β' Εθνική

Ιπποκράτης: Με αυξημένα έξοδα στη Β' Εθνική

Ιπποκράτης: Με αυξημένα έξοδα στη Β' Εθνική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 207 ΦΟΡΕΣ

Περίπου τρεις εβδομάδες μετά την πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ιπποκράτης θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής (8 Οκτωβρίου) η κλήρωση του οποίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Αυγούστου. Αναφέραμε χθες τα σωματεία που δικαιούνται συμμετοχής και σήμερα παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα σημεία της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
Κάθε σωματείο δικαιούται να δηλώνει σε κάθε αγώνα μέχρι δώδεκα (12) αθλητές, εκ των οποίων ένας (1) μόνον αθλητής μπορεί να μην είναι ελληνικής υπηκοότητας, ομογενής καθώς και αλλοδαπός του οποίου το δελτίο αθλητικής ιδιότητας έχει εκδοθεί από την ΕΟΚ πριν τη συμπλήρωση του 15ου έτους της ηλικίας του. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται όσοι αθλητές αγωνίζονται σε εθνικής ομάδες τρίτων χωρών.

Κάθε σωματείο, σε περίπτωση που δηλώνει δωδεκάδα στο φύλλο αγώνα, υποχρεωτικά οι δύο (2) αθλητές θα είναι κάτω των είκοσι (20) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το 1997 και νεότεροι. Σε περίπτωση που καταστρατηγηθεί αυτή η διάταξη το παράπτωμα χαρακτηρίζεται σαν «αντικανονική συμμετοχή αθλητή» με όποιες κυρώσεις προβλέπει ο κανονισμός της ΕΟΚ.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΑΝΟΔΟΣ / ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
α) Άνοδος στην Α2: Στην Α2 ανέρχονται συνολικά τέσσερα (4) σωματεία και συγκεκριμένα ο πρώτος και ο δεύτερος νικητής των δύο ομίλων της Β’ εθνικής.

β) Υποβιβασμός από τη Β’ Εθνική: Οι τέσσερις (4) τελευταίοι του 1ου ομίλου και οι τέσσερις (4) τελευταίοι του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική κατηγορία και εντάσσονται εκεί όπου λόγω έδρας ανήκουν.

γ) Υποβιβασμός από την Α2: Τα δύο (2) τελευταία της Α2 και τα δύο (2) ηττημένα των play out, σύνολο τέσσερα (4) σωματεία, υποβιβάζονται στη Β’ εθνική κι εντάσσονται στον 1ο ή στο 2ο Όμιλο.

δ) Άνοδος στη Β’ Εθνική: Στη Β’ εθνική ανέρχονται συνολικά οχτώ (8) σωματεία και συγκεκριμένα ο πρώτος και ο δεύτερος νικητής του κάθε ομίλου (1ος, 2ος, 3ος και 4ος) της Γ’ εθνικής.
Όσον αφορά στους οικονομικούς όρους, κάθε διαιτητής θα παίρνει 50€ και κάθε μέλος της γραμματείας συν ο κομισάριος 25€.

Από κει και πέρα, θα ισχύσει ό,τι και στο Κύπελλο Ελλάδας, δηλαδή τα γηπεδούχα σωματεία θα επιβαρύνονται από φέτος και τα οδοιπορικά τόσο των διαιτητών όσο και των κριτών.
Σημειώνεται πως στους αγώνες κατάταξης, η αμοιβή των διαιτητών και της γραμματείας θα καλύπτεται και από τα δύο σωματεία που θα λαμβάνουν μέρος.

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων