Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.: Γιατί δεν εφαρμόζεται φορολογικό “σαφάρι” και στα παράνομα καταλύματα;

Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.: Γιατί δεν εφαρμόζεται φορολογικό “σαφάρι” και στα παράνομα καταλύματα;

Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.: Γιατί δεν εφαρμόζεται φορολογικό “σαφάρι” και στα παράνομα καταλύματα;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 481 ΦΟΡΕΣ

Την αντίδρασή της στην έλλειψη φορολογικού "σαφάρι" στα παράνομα καταλύματα τονίζει σε δήλωσή της η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

Στη δήλωσή της, αναφέρει:
"Φορολογικό «σαφάρι» στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές της χώρας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα συνεργεία ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έχοντας, ήδη, επιβάλλει βαριά πρόστιμα και δεκάδες λουκέτα σε καταστήματα και επιχειρήσεις για μη έκδοση αποδείξεων. Και το ερώτημα είναι γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο και δεν φροντίζει παράλληλα να πράξει κάτι ανάλογο για τα «παράνομα» καταλύματα;

Οι «ειδήμονες» του υπουργείου Οικονομικών ψήφισαν εν μία νυκτί το άρθρο 84 του ν. 4472/2017, απελευθερώνοντας τις μισθώσεις αστικών ακινήτων, χωρίς όμως να έχουν φροντίσει να τεθεί σε λειτουργία το μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, στο οποίο θα εντάσσονταν όλες αυτές οι «επιχειρήσεις», με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων ευρώ από φόρους.

Για τον έλεγχο αυτών των επιχειρήσεων δεν χρειάζεται καν η ΑΑΔΕ να προβεί σε έξοδα μετακινήσεων αφού πολύ εύκολα και απλά μπορεί να τις εντοπίσει μέσα από τις παγκόσμιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες που προβάλλονται, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στις επιχειρήσεις του κλάδου μας.

Για πολλοστή φορά ζητάμε από τον κ. Πρωθυπουργό και τα στελέχη της Κυβέρνησης να αποσύρουν το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο θίγει τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου ναρκοθετώντας την ταλαίπωρη ελληνική οικονομία".

Διαβάστε ακόμη

Σε 7 εκατομμύρια ανέρχονται οι οφειλες της ΔΕΥΑΡ προς την περιφέρεια!

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί