Συνέδριο με θέμα «Συνάντηση Αποδήμων Ροδίων» διοργανώνεται στο πολιτιστικό κέντρο Ασκληπειού

Το Γραφείο Απόδημων Ροδίων του Δήμου Ρόδου, στις 29/07/17, οργανώνει Συνέδριο με θέμα «Συνάντηση Αποδήμων Ροδίων», στο Πολιτιστικό Κέντρο Ασκληπιειού με σκοπό να ξεκινήσει έγκαιρα η προετοιμασία του Διεθνούς Συνεδρίου που θα ακολουθήσει τον Ιούλιο 2018 με μεγάλη συμμετοχή Ομογενών.

Η παρουσία στη Ρόδο κατά την καλοκαιρινή περίοδο των Ροδίων της Διασποράς, από όλα τα μέρη του κόσμου αλλά κατά πλειοψηφία από Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδά, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το Αντάμωμα των Αποδήμων Ροδίων. Το καλοκαίρι φέρνει κοντά μας τρείς γενιές ξενιτεμένων σαν τα χελιδόνια, με χαρά και ελπίδα, κυρίως όμως με αγάπη απέραντη για την πατρίδα.

Το γραφείο Απόδημου Ροδίων  της  Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, ανοίγει μια ουσιαστική επικοινωνία ανάμεσα στη Διασπορά και τους μόνιμους κατοίκους του νησιού, με σκοπό  να προετοιμάσει το Διεθνές Συνέδριο Απόδημων Ροδίων που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο 2018. Για τον λόγο αυτό, σας καλούμε στο: Συνέδριο - Συνάντηση των απανταχού Απόδημων Ροδίων, το Σάββατο 29/07/17, στο Ασκληπιείο, στη Νότια Ρόδο. Ώρα έναρξης της εκδήλωσης: 10.00, διάρκεια: 3 ώρες

Στη συνάντηση των Απόδημων Ροδίων, θα μιλήσουν εκπρόσωποι των συλλόγων Αποδήμων από διάφορα μέρη, για το ιστορικό, την ταυτότητα, και τους στόχους αυτών. Επιλεγμένοι ομιλητές και τοπικοί παράγοντες θα αναφερθούν σε θέματα που θα ανοίξουν ουσιαστική επικοινωνία με στόχο να αναπτυχθεί αντίστοιχη σχέση και να νοιώσουμε όλοι οι Ροδίτες ότι ανήκουμε σε μία κοινότητα.

Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν τη φυσική τους παρουσία ως εκπρόσωποι φορέων –Συλλόγων Απόδημων Ροδίων στην προγραμματισμένη εκδήλωση να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Απόδημων Ροδίων της  Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και να δηλώσουν τη συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2241076183 ή 6972847299  ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση κοτρεκο@gmail.com και στο marizachatzilazarou@gmail.com

Την πρωτοβουλία του γραφείου Απόδημων Ροδίων της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στηρίζουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, ο Πολιτιστικός  και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ασκληπειού, οι Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες του νησιού, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου ,  φορείς και άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι της Ρόδου.