Μουσικές Κυριακές με τον Λαβύρινθο

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα οι μουσικές παραδόσεις του κόσμου ταξιδεύουν με τo Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθο με προορισμό τη Ρόδο.

Τρεις εξαίρετοι μουσικοί o Efren Lopez (Μουσική Ομάδα), o Murat Aydemir ( Το Μακάμ στην τουρκική αστική Μουσική ) και o Zohar Fresco (κρουστά) μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις και το ταλέντο τους σε νεότερους μουσικούς που ταξιδεύουν στη Ρόδο από ολόκληρο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό τη μουσική αυτή συνάντηση.

Τα μαθήματα κορυφώνονται με μια συναυλία την Κυριακή 23 Ιουλίου και ώρα 21:30 στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου. Η συναυλία θα έχει δύο μέρη.

 

1ο Μέρος
Zohar Fresco Trio : O  Zohar Fresco είναι ένας  περιζήτητος μουσικός που δίνει συναυλίες σε παγκόσμιο επίπεδο σε συνεργασία με κάποιους από τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου. Μαζί με τον Mark Mushayev, έναν επίσης εξαιρετικό κρουστό από το Ισραήλ και το Χρήστο Μπάρμπα , δεξιοτέχνη του νέυ και ιδρυτή του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος στην Καταλονία της Ισπανίας (www.labyrinthcatalunya.com), ο Zohar Fresco θα μας μεταφέρει στον κόσμο του μέσα από  τις ιδιαίτερες μελωδίες του  και τους συναρπαστικούς και πολύπλοκους ρυθμούς του.
 


2ο Μέρος
Trio Petrakis/Lopez/Chemirani :
Το Trio Lopez- Petrakis-Chemirani αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο συναρπαστικά και καινοτόμα μουσικά σχήματα που έχουν εμφανιστεί διεθνώς στο είδος αυτό τα τελευταία χρόνια.

Ο Efrén López από τη Βαλένθια της Ισπανίας, ο Στέλιος Πετράκης από τη Σητεία της Κρήτης, και ο Bijan Chemirani με καταγωγή από το Ιράν και τη Γαλλία, είναι τρείς μουσικοί που αν και προέρχονται από πολύ διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, δημιουργούν μαζί κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Και οι τρεις συμμετέχουν συνθετικά στο ρεπερτόριο, μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να διακρίνει καθαρά τις μουσικές επιρροές τόσο της καταγωγής τους, όσο και άλλων παραδόσεων στις οποίες έχουν εντρυφήσει. Το πρόγραμμα αποτελείται αποκλειστικά από δικές τους συνθέσεις με τη χρήση πολλών και διαφορετικών μουσικών οργάνων.

Διοργάνωση: Mουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ

Κυριακή 23 Ιουλίου  Ώρα έναρξης 21:30
(είσοδος από την πύλη Ντ’ Αμπουάζ)