Κωνσταντίνα Σβύνου: “Στόχος όλων μας η προστασία της Κω”

Επίσπευση των επιθεωρήσεων στα ξενοδοχεία για να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις τους μετά το σεισμό, ζητά από την πολιτεία η πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων του νησιού Κωνσταντίνα Σβύνου.

Με ανακοίνωσή της η κα Σβύνου, απευθύνει έκκληση στους αρμόδιους να συνδράμουν άμεσα την Κω προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή διαμονή των τουριστών και παράλληλα να αποφεύγονται οι υπερβολές στην περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί εκεί.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή σύσσωμος ο ξενοδοχειακός κόσμος της Κω κινητοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η κατάσταση και το κυριότερο η ανησυχία και η αναστάτωση που προκλήθηκε στους ξένους και Έλληνες επισκέπτες του νησιού.
Ξενοδόχοι, εργαζόμενοι και κάτοικοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια αυτές τις δύσκολες ώρες ώστε οι επισκέπτες μας να αισθάνονται ότι έχουν την αμέριστη και διαρκή προσοχή και τη γενναιόδωρη φιλοξενία μας. Απευθύνουμε κατεπείγουσα έκκληση στην πολιτεία και στις αρμόδιές αρχές να επισπεύσουν τις απαραίτητες επιθεωρήσεις των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, για να συνεχίσουν αυτές απρόσκοπτα τη λειτουργία τους και να αποκατασταθεί η ομαλή και ήρεμη διαμονή των επισκεπτών.
Απευθύνουμε επίσης έκκληση και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να αποφεύγουν τις υπερβολικές αναφορές στην κατάσταση και να συνδράμουν στην προσπάθεια όλων μας να προστατέψουμε την εικόνα της Κω».