Ο σεισμός της Κω  στις βελγικές εφημερίδες

Στον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κω αλλά και το Bodrum της Τουρκίας αναφέρονται δημοσιεύματα των βελγικών μέσων ενημέρωσης εστιάζοντας στις ανησυχίες των Βέλγων τουριστών που βρίσκονται εκεί.

Ειδικότερα, δημοσίευμα της Le Soir (έκδοση Σαββατοκύριακου), παραθέτει μαρτυρίες Βέλγων τουριστών που βρίσκονταν στο νησί την ώρα του σεισμού και οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο επαναπατρισμού τους.

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει, ωστόσο, ότι δεν έχει δοθεί καμία οδηγία εκκένωσης της περιοχής από το βελγικό υπουργείο εξωτερικών και ότι τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία που δραστηριοποιούνται στο νησί δεν αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο μαζικών επιστροφών, πλην της περίπτωσης πελατών ενός συγκεκριμένου ξενοδοχείου, το οποίο έχει υποστεί ζημιές.

Με το ίδιο θέμα ασχολείται πληθώρα δημοσιευμάτων στις ηλεκτρονικές σελίδες του βελγικού γαλλόφωνου Τύπου και κυρίως του RTBF, με το ενδιαφέρον να στρέφεται βέβαια, πέρα από το ίδιο το γεγονός του σεισμού και τις συνέπειές του, στις εξελίξεις γύρω από το θέμα του επαναπατρισμού των Βέλγων πολιτών, ενώ εκτενή είναι τα ρεπορτάζ τα οποία περιγράφουν το πώς οι τουρίστες βίωσαν τα γεγονότα.