Σεμνή Αρτοκλασία στ’ Αφάντου  στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

Την Δευτέρα 24 Ιουλίου και ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε μια σεμνή αρτοκλασία στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη Ρώσσου στο Άφαντου. Προσκεκλημένος ιερέας ήταν ο πάτερ Χρήστος από την ενορία του Άγιου Παντελεήμονος της παλιάς πόλης της Ρόδου γνωστός και για την μεγάλη φιλανθρωπική του δραστηριότητα.

Μαζί του ήταν και ο  πάτερ Βασίλειος της ενορίας του Άφαντου όπου μαζί τέλεσαν την αρτοκλασία.

Ο προσκεκλημένος  πάτερ Χρήστος είχε μαζί του και τον καθαγιασμένο σκούφο και ζώνη του Αγίου Ιωάννη Ρώσσου όπου και μαζί με την εικόνα του Άγιου, τα ασπαστήκαν οι πιστοί. 

Στην αρτοκλασία παρευρεθήκαν αρκετοί συμπολίτες μας όπου είχαν μαζί τους και τρόφιμα για να ενισχύσουν και την φιλανθρωπική δραστηριότητα του Άγιου Παντελεήμονος.

Τρόφιμα που θα τα διαθέσει ο πάτερ Χρήστος διαμοιράζοντας τα σε συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη.

 


Η ιδιοκτήτρια οικογένεια του Ανάστατα -Σαλαμαστράκη που έκτισαν αυτό το μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο, ευχαριστούν τον πάτερ Χρήστο που αποδέχτηκε την πρόσκληση τους να επισκεφτεί το εκκλησάκι τους μαζί με τον καθαγιασμένο σκούφο και ζώνη του Άγιου Ιωάννη.

Ευχαριστούν τον πάτερ Βασίλειο και τους ιεροψάλτες όπως επίσης ευχαριστούν τους πιστούς για την παρουσία τους στην αρτοκλασία και τις φιλανθρωπικές δωρεές τους.

Όπως δήλωσε στην Ροδιακή ο κ. Λουκάς Αναστασάς ο οποίος και είναι ο ιδιοκτήτης του μοναστηριού « Είμαι από μικρό παιδί άνθρωπος της Εκκλησίας και πιστεύω στους Αγίους και τις αξίες της εκκλησίας μας και του φιλανθρωπισμού.
 


Σκοπός της σημερινής αρτοκλασίας ήταν να μας επισκεφτεί ο πάτερ Χρήστος από τον Άγιο Παντελεήμονα της Παλιάς πόλης της Ροδου όπου είχε μαζί του και τον καθαγιασμένο σκούφο και ζώνη του Άγιου μας ώστε να μπορέσουν να τα δουν και να τα ασπαστούν οι πιστοί.

Ευχαριστώ όλους όσους με την παρουσία τους τίμησαν την σημερινή μας τελετή, αρτοκλασία όπως και την ενίσχυση τους σε τρόφιμα που συμβάλουν στο να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ευχαριστώ επίσης ιδιαιτέρως τον πάτερ Χρήστο και τον πάτερ Βασίλειο για την στήριξη και παρουσία τους στο ταπεινό εκκλησάκι μας».