Κίνητρα για κινηματογραφικές ταινίες στο Αιγαίο

Την ικανοποίησή του, για το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και εισάγει πλαίσιο στήριξης και προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών στη χώρα μας, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, ως περιφερειακή αρχή, ζητήσαμε να θεσπιστούν κίνητρα για την παραγωγή ταινιών στη χώρα μας. Το ενδιαφέρον για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι πολύ μεγάλο και είναι καιρός να σταματήσουμε να κλωτσάμε ευκαιρίες και εισόδημα» δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου ο κ. Χατζημάρκος.

Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουν κατατεθεί, μέχρι στιγμής, 15 προτάσεις για γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών στα νησιά.

«Επιτέλους ας σταματήσουμε να πετάμε χρήμα και δωρεάν διαφήμιση» είπε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι η αρχή έγινε με την κατάθεση του νομοσχεδίου.
«Ο δρόμος είναι μακρύς, ανέφερε, αλλά θα τον διαβούμε με επιτυχία».

Ο Περιφερειάρχης παρίστατο προχθές στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου και ζήτησε την απλοποίηση των διαδικασιών που τρομάζουν τους επενδυτές.