Έκθεση φωτογραφίας "Απουσία" από τη φωτογραφική ομάδα Almas

Η Φωτογραφική Ομάδα Almas σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ, διοργανώνει ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Απουσία» από τη Παρασκευή 28 Ιουλίου έως και το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 στα Δημοτικά Λουτρά, Πλατεία Αρίωνος στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Το θέμα της συγκεκριμένης έκθεσης προέκυψε μέσα από την ανάγκη να γίνει κάτι βιωματικό, να δουλέψει η ομάδα πέρα από τεχνικά στοιχεία της φωτογραφίας, μια έννοια χειροπιαστή, αρκετά έντονη στην σημερινή εποχή, κάτι που απασχολεί τον καθημερινό άνθρωπο … την Απουσία. Απουσία ζωής, απουσία χρόνου, απουσία συναισθημάτων…

Έτσι ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες ξεχωριστά έψαξε να βρει τι τον προβληματίζει. Τι θεωρεί ότι λείπει περισσότερο στην καθημερινότητά του. Και να το καταγράψει.

Θεωρώντας ότι το θέμα αυτό απασχολεί γενικά τον σημερινό άνθρωπο, και θέλοντας να γίνει πιο προσιτό στους επισκέπτες της έκθεσης, η ομάδα ήρθε σε επαφή με ψυχολόγο, εικαστικό και εκπαιδευτικούς και τους ζήτησε να παρουσιάσουν στα πλαίσια της έκθεσης την δική τους πλευρά στην έννοια της Απουσίας.

Συμμετέχουν: Βαρδαξής Μανώλης, Γιαννίκογλου Ζαφέρ, Γιαννούτσος Γιάννης, Κατζάκης Κωνσταντίνος, Καϋμενάκης Βασίλης, Παμπάκας Δημήτρης, Πατούνα Αφροδίτη, Πυλαρινός Ηρακλής, Στεφανίδης Γιώργος, Τσακιράκη Ιωάννα.
Επιμέλεια Έκθεσης: Νίκη Σπάρταλη

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Στα πλαίσια της έκθεσής μας θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις:
• Κυριακή 30 Ιουλίου • 19:30
“Η Απουσία στην Τέχνη” ομιλία της Ευστρατίας Μαχαιρίδη, Εικαστικός
• Παρασκευή 4 Αυγούστου • 19:30-21:30

“Απ(ΟΥΣΙΑ)Ζω...” Διαδραστικό εργαστήρι τέχνης και λόγου με τη Νίκη Διακογεωργίου, Εκπαιδευτικός-Msc Παιδικό Βιβλίο & Παιδαγωγικό Υλικό και τη Μίκα Ντάκα, Εκπαιδευτικός-Msc Παιδικό Βιβλίο & Παιδαγωγικό Υλικό - υποψήφια δρ ΠΤΔΕ- ποιήτρια - ραδιοφωνική παραγωγός

• Δευτέρα 7 Αυγούστου • 19:00-21:00
“Απουσία. Εφτά συνδέσεις σε εφτά βήματα. Ένα βιωματικό παιχνίδι επαναπροσδιορισμού.”
Βιωματικό Εργαστήριο με την Βαλεντίνα Παπαδάκη, Ψυχολόγο MSc
Θέσεις Περιορισμένες. Δηλώσεις συμμετοχής στο χώρο της έκθεσης

• Σάββατο 12 Αυγούστου • 21:00
Live Δεύτερη Μέρα (Τάσος Νεοφύτου & Ανδρόνικος Κοκκιαντώνης)

"Απουσία"
Δημοτικά Λουτρά
Διάρκεια: 28/7/2017 -12/8/2017
Ώρες λειτουργίας: 19:00-23:00
Είσοδος Ελεύθερη