Σαρωτικοί έλεγχοι στα νησιά μας  από δεκάδες εφοριακούς

Συνεργεία εφοριακών υπαλλήλων, σαρώνουν τις τελευταίες μέρες τα νησιά μας διεξάγοντας δεκάδες μαζικούς ελέγχους σε τουριστικές και εμπορικές επιχειρήσεις εντός αλλά και εκτός των κεντρικών περιοχών.

Οι έλεγχοι αυτοί, γίνονται με απευθείας εντολή προς τις κατά τόπους εφορίες, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και μάλιστα, τα κλιμάκια των εφοριακών ενισχύονται καθημερινά με συναδέλφους τους που έρχονται από την Αθήνα και την Κρήτη αντίστοιχα.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι εφοριακοί στους ελέγχους τους, δεν διαφέρουν ουσιαστικά από αυτούς των προηγούμενων ετών, αλλά εκεί που αναμένεται να δώσουν έμφαση είναι σε τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα όπου υπάρχουν πληροφορίες, ή καταγγελίες, ότι δεν εκδίδονται αποδείξεις.  

Οι εφοριακοί μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, έχουν λάβει εντολές να παριστάνουν τους πελάτες ή ακόμα και τους τουρίστες των επιχειρήσεων αυτών, καταγράφοντας έτσι λεπτό προς λεπτό όλη την κίνηση  των επιχειρήσεων αλλά και πιθανές  φορολογικές παραβάσεις.

Έλεγχοι και με μικτά κλιμάκια
Σε αυτούς τους ελέγχους, όπου απαιτηθεί θα υπάρχουν μικτά κλιμάκια εφοριακών και ελεγκτών ασφαλιστικών ταμείων, ενώ έχει ζητηθεί ήδη και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και κλιμάκιο αστυνομικών ανά νησί, το οποίο θα συνδράμει στις έρευνες των εφοριακών παρακολουθώντας με διακριτικό τρόπο την πορεία των ελέγχων.

Μετά την υπόθεση της Πάτμου όπου εφοριακός που υπηρετεί στη Δ.Ο.Υ Ρόδου δέχθηκε επίθεση από επιχειρηματία, ο σύλλογος των εφοριακών έχει ζητήσει επίσημα από τις αρμόδιες αρχές αλλά και την κεντρική υπηρεσία, να υπάρχει συνδρομή της ΕΛΑΣ σε κάθε έλεγχο που βρίσκεται σε εξέλιξη.