Η Μαριέτα Παπαβασιλείου συμμετείχε στη «Συνάντηση των Αποδήμων Ροδίων» στο Ασκληπιείο

Η Μαριέτα Παπαβασιλείου συμμετείχε στη «Συνάντηση των Αποδήμων Ροδίων» στο Ασκληπιείο

Η Μαριέτα Παπαβασιλείου συμμετείχε στη «Συνάντηση των Αποδήμων Ροδίων» στο Ασκληπιείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 450 ΦΟΡΕΣ

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου συμμετείχε στο συνέδριο με θέμα «Συνάντηση των Αποδήμων Ροδίων» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Ασκληπιείου.

Επρόκειτο για μία διοργάνωση του Μορφωτικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Ασκληπιείου, του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων, της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και του Τμήματος Τουρισμού, Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η εκδήλωση, όπου πήραν μέρος πρόεδροι και εκπρόσωποι των Παρροδιακών Συλλόγων των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, του Καναδά και της Αφρικής, ήταν προπαρασκευαστική του μεγάλου, διεθνούς συνεδρίου αποδήμων Ροδίων που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2018.

Στον χαιρετισμό της η κ. Παπαβασιλείου ανέφερε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παροτρύνει όλους τους δήμους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ρόδου έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο και συμπαγές δίκτυο προσανατολισμένο στην αλληλεπίδραση, το οποίο θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας ενιαίας και αδιάσπαστης κοινότητας των απανταχού Δωδεκανησίων και Κυκλαδιτών. Στο πνεύμα αυτό, παρότρυνε όλους τους νησιωτικούς δήμους να συνεργάζονται στενά με τον απόδημο Ελληνισμό και τόνισε πώς στόχος είναι να ωριμάσει αυτή η αλληλεπίδραση, ώστε μελλοντικά να οργανωθεί ένα μεγάλο συνέδριο για τους Δωδεκανήσιους και Κυκλαδίτες της διασποράς.

Μεταξύ άλλων η κ. Παπαβασιλείου ανέφερε: «Χαιρόμαστε να υποδεχόμαστε κάθε καλοκαίρι τους Ρόδιους της Διασποράς, από όλα τα μέρη του κόσμου, από τις υπερπόντιες χώρες (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά) και την Ευρώπη… Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Μορφωτικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Ασκληπιείου που εδώ και χρόνια καταφέρνει να ενώνει αυτή τη μεγάλη οικογένεια των ξενιτεμένων Ροδιτών. Το Ασκληπιείο, αυτό το μικρό και αγαπημένο μας χωριό, αποτελεί πάντα μία ζεστή αγκαλιά γι’ αυτούς που ξέρουν τι σημαίνει νοσταλγία για την πατρίδα. Αυτό το μικρό χωριό έχει μεγάλο αριθμό μελών στις ελληνικές κοινότητες ομογενών ανά τη γη.

Ο Απόδημος Ελληνισμός, ή καλύτερα ο Ελληνισμός της Διασποράς, αποτελεί διαχρονικά μια από τις σημαντικότερες εκφράσεις του ελληνισμού. Σας ευχαριστούμε γιατί μας βοηθάτε να χτίζουμε γέφυρες συνεννόησης και επικοινωνίας συνδέοντας τον ελληνισμό με κάθε γωνιά του πλανήτη, αυξάνοντας τις πολιτιστικές και οικονομικές δυνατότητες. Εσείς είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό, μεταδίδοντας τις τοπικές μας παραδόσεις και τον πολιτισμό της Ρόδου.

Είμαστε υπερήφανοι για τους Ροδίτες οι οποίοι ξενιτεύτηκαν, έχουν διαπρέψει και συνεχώς διακρίνονται στους επιστημονικούς τομείς που δραστηριοποιούνται. Είμαστε υπερήφανοι που και η τρίτη και τέταρτη γενιά αποδήμων, τα νέα παιδιά, κρατούν τις παραδόσεις μας ζωντανές.

Αισθανόμαστε την υποχρέωση και την ανάγκη να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους συμπατριώτες μας και το αποδεικνύουμε έμπρακτα, στηρίζοντας το φετινό αντάμωμα. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι πάντα κοντά στους ξενιτεμένους Ροδίτες και εύχομαι το Διεθνές Συνέδριο Απόδημου Ελληνισμού που θα πραγματοποιηθεί εδώ στη Ρόδο το 2018, να αποτελέσει αφορμή για μία πιο στενή και πιο ουσιαστική συνεργασία.

Η ανάγκη της αλληλεπίδρασης γίνεται σήμερα πιο μεγάλη από ποτέ, καθώς ένα νέο κύμα μετανάστευσης, παίρνει μακριά από τη Ρόδο νέους και νέες οι οποίοι αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό».

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησαν επίσης στο συνέδριο ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, Θωμάς Σωτρίλλης και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, Χρήστος Ευστρατίου.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο