Στον ανακριτή 47χρονος για  την αποθήκη με τα είδη “μαϊμού”

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσει σήμερα για να απολογηθεί ο 47χρονος που συνελήφθη μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε αποθήκη που διαθέτει, όπου και εντοπίστηκαν περισσότερα από 70.000 είδη απομιμητικών προϊόντων γνωστών εταιρειών!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από «έφοδο» που έκαναν στην συγκεκριμένη αποθήκη, υπάλληλοι του Τελωνείου Ρόδου, του ΣΔΟΕ της Αθήνας και εκπρόσωποι των εταιρειών την περασμένη Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017. Εκτός από τον 47χρονο φέρονται να εμπλέκονται η 47χρονη σύζυγός του, ένας 40χρονος από την Αθήνα και ένας αλλοδαπός. Ωστόσο συνελήφθη και παραπέμφθηκε στην ανάκριση μόνο ο 47χρονος ο οποίος σήμερα συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Δήμο Μουτάφη και Μηνά Τσέρκη, θα απολογηθεί για τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, λαθρεμπορίας και παράβασης του νόμου  περί σημάτων που τον βαραίνουν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν στις 10.30 το πρωί στις 28 Ιουλίου 2017 όταν κλιμάκιο με τους υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και νομικούς συμβούλους των εταιρειών από την Αθήνα και τη Ρόδο μετέβη στην αποθήκη του 47χρονου η οποία όμως ήταν κλειστή και χρειάστηκε η συνδρομή κλειδαρά προκειμένου στη συνέχεια, παρουσία δικαστικού λειτουργού, να γίνει ο έλεγχος.

Όπως διαπιστώθηκε μέσα στην αποθήκη υπήρχε πλήθος εμπορευμάτων (είδη ένδυσης και υπόδησης) που έφεραν ομοιώματα σημάτων διαφόρων εταιρειών, ενώ πέρα του κεντρικού χώρου, υπήρχαν και άλλα δωμάτια όπου και εκεί είχαν αποθηκευτεί δεκάδες απομιμητικά προϊόντα.

Συνολικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 71.761 απομιμητικά προϊόνταν διαφόρων ειδών και επωνυμιών, έξι τιμολόγια αποστολής και αγοράς καθώς και περίπου 600 σήματα εταιρείας.

Μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης συνελήφθη ο 47χρονος ο οποίος και αποδέχτηκε την κατηγορία σε βάρος του, ενώ επεσήμανε ότι προμηθευτές του είναι ο 40χρονος από την Αθήνα και ο αλλοδαπός.
Σημειώνεται πως όλα τα προϊόντα κατασχέθηκαν.