Ρόδος: Οι πινακίδες έχουν κατατεθεί από το 2013  αλλά καλείται να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας!

Με αυτοκίνητο ολοσχερώς κατεστραμμένο από τροχαίο ατύχημα και τις πινακίδες κατατεθειμένες στην εφορία από το 2013, ένας συμπολίτης μας καλείται να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και μάλιστα με πρόστιμο για τα τρία τελευταία έτη! Απίθανο; Για όποιον τα βάζει με το «τέρας» της ελληνικής γραφειοκρατίας, μάλλον όχι.

Το περιστατικό συνέβη στον συμπολίτη μας κ. Μιχαήλ Σαμάρκο, ο οποίος μιλώντας στη «Ροδιακή» αναφέρθηκε στο χρονικό της ταλαιπωρίας του, η οποία συνεχίζεται ακόμη και σήμερα:

«Ως ιδιοκτήτης Ι.Χ. αυτοκινήτου κατέθεσα τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στη ΔΟΥ Ρόδου με την ένδειξη σε προσωρινή ακινησία το 2013, λόγω εκτεταμένων ζημιών από ατύχημα», ανέφερε αρχικά και συνέχισε λέγοντας ότι «με αφορμή την πιθανότητα και το ενδεχόμενο να πουληθεί σε κάποιον ενδιαφερόμενο για ανταλλακτικά, το 2014 ζήτησα την άρση παρακράτησης κυριότητας του αυτοκινήτου από την εταιρεία στην οποία υπήρχε οφειλή.

Έτσι λοιπόν εκδίδεται νέα άδεια χωρίς την ένδειξη «παρακράτηση κυριότητας» με τον ίδιο αριθμό πινακίδων, χωρίς όμως να επιστραφούν οι πινακίδες οι οποίες εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια της εφορίας στο τμήμα αυτοκινήτων. Δεν βρέθηκε τελικά κανένας αγοραστής του σε ακινησία αυτοκινήτου και δεν χρειάστηκε καμία περαιτέρω ενέργεια», υποστήριξε ο κ. Σαμάρκος.

Ωστόσο πριν από περίπου ένα μήνα βρέθηκε προ εκπλήξεως. Τον λόγο τον εξηγεί ο ίδιος: «Τον Ιούνιο του 2017 όμως εντελώς τυχαία και ευρισκόμενος στο τμήμα αυτοκινήτων στην ΔΟΥ Ρόδου πληροφορήθηκα ότι δεν έχουν πληρωθεί τέλη κυκλοφορίας για το εν λόγω αυτοκίνητο για τα έτη 2015, 2016 και 2017!  Και όλα αυτά επειδή βγήκε νέα άδεια!» υπογράμμισε.

 «Αν και το αυτοκίνητο ήταν κατεστραμμένο και σε ακινησία από το 2013, οι πινακίδες στην εφορία και δεν είχα καμία ειδοποίηση, χωρίς να εμφανιστεί στις φορολογικές μου υποχρεώσεις, χωρίς να υπάρξει καμία επικοινωνία του τμήματος συγκοινωνιών με την εφορία, για να επισημανθεί ότι πρόκειται για όχημα σε επίσημη ακινησία, καλούμαι τώρα που εντελώς τυχαία ανέκυψε το πρόβλημα να πληρώσω για ένα αυτοκίνητο που είναι σε φορολογική και μηχανολογική ακινησία. Και μάλιστα πρέπει να πληρωθεί εις διπλούν!», είπε εξοργισμένος ο συμπολίτης μας.

«Και τι λέει η εφορία γι’ αυτό;», αναρωτήθηκε ο ίδιος: «Πρέπει να πληρωθούν. Δεν γίνεται τίποτα είναι ο νόμος! Και τελικά αναρωτιέμαι που θα βρει το δίκιο του ο πολίτης, όταν τόσο ασύστολα τον εξαπατά και τον κλέβει το ίδιο το κράτος; Υπάρχει άραγε λογική; Αν κάποιος έχει απάντηση ή λύση στο θέμα αυτό, πολύ ευχαρίστως να τον ακούσω!»