Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Ρόδου  η διανομή Βασικής Υλικής Συνδρομής για βρέφη

Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας η τελευταία διανομή των κεντρικών προμηθειών της Βασικής υλικής Συνδρομής για βρέφη στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Το μοίρασμα (βρεφικές πάνες, γάλα σκόνη, μωρομάντηλα, κρέμες κτλ) στις οικογένειες των ωφελούμενων παιδιών έγινε με την αρωγή της κας. Άννας Ζωάννου, αντιδημάρχου Κοινωνικής πολιτικής, Ισότητας των Φύλων, Τρίτης ηλικίας, Αμεα και Εθελοντισμού και σε συνεργασία με τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά και στις κατά τόπους ενότητες με την υποστήριξη των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι.

Ο Δήμος Ρόδου, από το 2015, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, συμμετέχει στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ με συνολικό προϋπολογισμό 1.810.840,00€, μετά από συντονισμένες ενέργειες και τη συνεργασία των διευθύνσεων Προγραμματισμού και  Οργάνωσης και Κοινωνικής Πολικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου με την επίβλεψη της κας Βάσως Ξεπαπαδάκη, αντιδημάρχου Προγραμματισμού, Διοίκησης και Ληξιαρχείου.

Οι μελέτες για τις αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων έτους 2017 προϋπολογισμού 275.921,50€ και βασικής υλικής συνδρομής προϋπολογισμού 44.966,39€ ολοκληρώθηκαν  και αναμένεται η δημοπράτηση τους από το Δήμο Ρόδου.  

Το ΤΕΒΑ είναι  ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο  από  το  Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, που υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, διανομή τροφίμων, καθώς και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Στηρίζει επίσης συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.