Το Καστέλλο της Ρόδου έχει μετατραπεί σε παλάτι για τους επαίτες!

Μεγάλες σακούλες σκουπιδιών αλλά και τσιγγάνοι που επαιτούν είναι η υποδοχή που έχουν όσοι θέλουν να εισέλθουν στο Παλάτι των Ιπποτών στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η "Ροδιακή", είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στην Παλιά Πόλη, σε κομβικά σημεία απο τα οποία περνούν καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες του νησιού μας.

Επαίτες, παιδιά με ακορντεόν, κόσμος που πουλάει αξεσουάρ, αλλά και... παιδιά που χορεύουν μπροστά ακριβώς από την είσοδο του Παλατιού είναι λίγα απο όσα μπορεί κάποιος να συναντήσει κατά την είσοδό του στο Παλάτι.

Φυσικά αυτές τις εικόνες τις συναντάμε κάθε χρόνο εκτός απο την Παλιά Πόλη, έξω από το τουριστικό και το εμπορικό λιμάνι μας, αλλά και έξω απο τα πεζοδρόμια μεγάλων καταστημάτων στο κέντρο της πόλης μας, αφού οι επαίτες, (τσιγγάνοι κατά κύριο λόγο), έρχονται σωρηδόν στο νησί μας με το ξεκίνημα της νέας σεζόν.

Και δυστυχώς μέχρι σήμερα, έχουμε φανεί ανάξιοι να επιληφθούμε της κατάστασης, να τους στείλουμε πίσω, να τους " μαζέψουμε" για να πάψουν να διασύρουν το νησί μας, αντικρίζοντας κάθε σεζόν την ίδια τραγική κατάσταση.