Εγκρίθηκαν οι δράσεις του ΠΡΟΤΟΥΡ

Εγκρίθηκαν οι δράσεις του ΠΡΟΤΟΥΡ

Εγκρίθηκαν οι δράσεις του ΠΡΟΤΟΥΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 327 ΦΟΡΕΣ

Συνεδρίασε υπό την προεδρία του δημάρχου Φ. Χατζηδιάκου

Οι βάσεις για μία νέα εποχή στη λειτουργία του μπαίνουν, σιγά-σιγά, για τον ΠΡΟΤΟΥΡ καθώς φαίνεται να απομακρύνεται η αβεβαιότητα που υπήρχε μέχρι και πριν λίγους μήνες για το μέλλον του άλλοτε κραταιού Οργανισμού και στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ομόφωνα, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός των δράσεών του για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπό την Προεδρία, πλέον, του Δημάρχου Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου, συνεδρίασε χθες το Δ.Σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ, παρουσία όλων των εκπροσώπων των φορέων που μετέχουν σ’ αυτόν.
Έτσι, εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός των δράσεών του που ανέρχεται στο ποσό των 370 χιλιάδων ευρώ, όσα δηλαδή έχει εγγράψει και ο Δήμος στον προϋπολογισμό του ως επιχορήγηση προς τον Οργανισμό. Στη συνέχεια, η σχετική εισήγηση θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση και ακολούθως θα πρέπει να εγκριθεί από τον Επίτροπο.

Οι δράσεις αυτές αφορούν στις εκθέσεις που θα πάρει μέρος ο ΠΡΟΤΟΥΡ μέχρι τα τέλη του χρόνου, αυτόνομα, δίχως δηλαδή τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια και αυτές είναι γύρω στις επτά με οκτώ. Για την παρουσία του ΠΡΟΤΟΥΡ στις εκθέσεις θα διατεθούν 120 χιλιάδες ευρώ. Ανάμεσα στις εκθέσεις που προγραμματίζει να έχει παρουσία είναι αυτές στο Λονδίνο, τις Κάννες, τη Φλόριντα, τη Σιγκαπούρη και την Πολωνία. Σημειώνεται ότι, ο ΠΡΟΤΟΥΡ θα συμμετάσχει και σε άλλες εκθέσεις εκτός από αυτές όπου όμως η παρουσία του θα είναι συμπληρωματική στον ΕΟΤ ή την Περιφέρεια.

Γύρω στα 100 χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν για την προώθηση του προορισμού μέσω του Διαδικτύου. Μάλιστα, γι’ αυτό υπήρξαν χθες φωνές που είπαν ότι το ποσό είναι μικρό γι’ αυτό και συζητούν να αναθέσουν σε εταιρία να κάνει μία μελέτη για την αξιοποίηση του Διαδικτύου για την προβολή της Ρόδου, ώστε αυτό να γίνει πιο οργανωμένα και δυναμικά.
Επίσης, γύρω στα 70-80 χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν για φυλλάδια και τα υπόλοιπα χρήματα για την κρουαζιέρα και τον μαθητικό τουρισμό.

Εκείνο, πάντως, που αναδείχθηκε χθες είναι η ομαλοποίηση στη λειτουργία του Οργανισμού, κάτι που πριν από έξι μήνες δεν υπήρχε, και, σιγά-σιγά, αναμένεται να γίνει και το άνοιγμα προς τους φορείς ώστε να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Μάλιστα, φαίνεται να δρομολογείται και η κατάσταση με τα λειτουργικά του έξοδα αφού οι φορείς μοιάζουν διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη γι’ αυτό.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη