Στη Ρόδο ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ

Την Τρίτη 1η Αυγούστου ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κος Δήμος Φωτόπουλος , Ψυχίατρος και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Δρ. Αντώνης Γκανάς, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  «Δίοδος», στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο νησί για θέματα αρμοδιότητας τους.

Έπειτα από μία σύντομη ξενάγηση στο χώρο της «Διόδου» έγινε παρουσίαση των  δράσεων και παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και στην ευρύτερη κοινότητα καθώς και γενικότερα του έργου του Κέντρου. Στη συνάντηση έγινε αναφορά στα θέματα που αφορούν στο μέλλον της  πρόληψης  όπως επίσης,  εξετάστηκαν θέματα που απασχολούν  τους εργαζόμενους και συνδέονται με την καθημερινότητα και την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης.

Ο κος Φωτόπουλος επεσήμανε την ανάγκη ενός  κεντρικότερου σχεδιασμού και μιας κοινής γραμμής αντιμετώπισης των ζητημάτων που αφορούν τόσο στην πρόληψη, όσο και στην θεραπεία και  επανένταξη.

Επιπλέον με αφορμή το διάλογο που έχει ανοίξει το Υπουργείο Υγείας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με το θεσμικό ζήτημα των Κέντρων Πρόληψης, αναφέρθηκε στην πρόταση του ΟΚΑΝΑ, η οποία προβλέπει συγχώνευση των Κ.Π. σε αυτόν, καθώς φαίνεται πως η ισχύουσα κατάσταση είναι δυσλειτουργική.  Ο κος Γκανάς, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η διάθεση, η βούληση και η γνώση  ώστε από κοινού διοίκηση και στελέχη να εργαστούν και να δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα.  Έχοντας διαπιστώσει το σημαντικό έργο που παράγεται από το Κέντρο Πρόληψης στην κοινότητα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την υποστήριξή τους στη δουλειά των εργαζομένων.