Πεζοπορία από το Πρασονήσι  μέχρι το Μανδράκι στις 7 Αυγούστου

Μία πρωτότυπη δράση φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα γίνει στη Ρόδο στις 7 Αυγούστου καθώς ένα ζευγάρι Βρετανών είναι αποφασισμένο να διανύσει περπατώντας την απόσταση 70 μιλίων ή 113 χιλιομέτρων από το πρασονήσι μέχρι το Μανδράκι στη μνήμη του ομοεθνή τους αθλητή Στιβ Πρέσκοτ που έφυγε πρόωρα από τη ζωή!

Όπως συνέβη και δύο χρόνια πριν, αυτό τον Αύγουστο, ο κ. Μπεν Μουρχάουζ, ετών 34, και η κα Γκέινορ Τόμπσον, ετών 35, θα επιχειρήσουν να περπατήσουν από το Πρασονήσι (σ.σ. το νοτιότερο άκρο του νησιού της Ρόδου) μέχρι το Μαντράκι (σ.σ. το κέντρο της Ρόδου)-δηλαδή μία απόσταση συνολικά 70 μιλίων ή 113 χλμ. Το περπάτημα θα ολοκληρωθεί στις 8:00 το βράδυ!

Το 2015 η απόσταση καλύφθηκε σε τρεις ημέρες και το 2016 σε δύο ημέρες. Στόχος Βρετανών είναι φέτος να καλύψουν την απόσταση αυτή μόλις σε μία ημέρα.


Το περπάτημα αυτό γίνεται στη μνήμη του αθλητή με το όνομα Στιβ Πρέσκοτ ο οποίος πέθανε σε μικρή ηλικία. Όλες οι δωρεές που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στο «’Ιδρυμα Στιβ Πρέσκοτ» το οποίο στηρίζει ανθρώπους που υποφέρουν από καρκίνο και τραυματισμένους αθλητές του ράγκμπι.

Το ζευγάρι των ζευγάρι των Βρετανών ζητά από τους κατοίκους της Ρόδου όχι μόνο χρήματα γι’ αυτόν τον σημαντικό σκοπό αλλά επίσης την ηθική και ψυχολογική τους υποστήριξη με κάθε τρόπο, ώστε να ολοκληρώσουν την πεζοπορία στην προκαθορισμένη ώρα.

Η κίνηση αυτή ήδη υποστηρίζεται και διαφημίζεται στη Μεγάλη Βρετανία έτσι ώστε να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Επίσης, κατά τη διάρκεια της προώθησης αυτής της πρόκλησης θα προμοτάρουν και τη Ρόδο, κάτι που ελπίζουν ότι θα προσελκύσει πολλούς καινούργιους και επαναλαμβανόμενους επισκέπτες στο νησί.