Στη Λετονία με την εθνική ο Χατζηδάκης

Η εθνική εφήβων 3Χ3 ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο βήμα για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία.

Οι τέσσερις νεαροί διεθνείς, Γιώργος Αρνόκουρος, Βίκτωρ Γκουαλτιέρι, Ειρηναίος Μπάλος και Μάνος Χατζηδάκης, ταξιδεύουν σήμερα με προορισμό τη Ρίγα (Λετονία), όπου θα φιλοξενηθεί η προκριματική φάση (5-6/8).

Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου Λέρου και από πέρσι της ΑΕΚ, Μανώλης Χατζηδάκης, δήλωσε για το διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού του 3Χ3: «Είναι ωραίο. Διαφορετικό, αλλά ωραίο. Στην αρχή ομολογώ πως οι κανονισμοί μας μπέρδευαν λίγο, αλλά τώρα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα».

Το «ξύλο» πάντως είναι στην... ημερήσια διάταξη στο 3Χ3, όπως και τα σουτ τριών πόντων, κάτι που δεν τρομάζει τον Έλληνα διεθνή: «Μας αρέσει που είναι πιο δυνατό το παιχνίδι. Πιστεύω πως είμαστε κι εμείς σκληρή ομάδα και δε θα έχουμε πρόβλημα. Επίσης και οι τέσσερις μπορούμε να σουτάρουμε από την περιφέρεια. Οπότε, δεν πιστεύω πως θα έχουμε θέμα.»

Το αν θα καταφέρει η εθνική ομάδα να φτάσει στην τελική φάση είναι μια άλλη υπόθεση. Ο Χατζηδάκης, πάντως, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης: «Πρέπει να δούμε λίγο και τις άλλες ομάδες, γιατί θα είναι όλες καινούριες. Πιστεύω, όμως, πως μπορούμε να πάμε καλά και να είμαστε στην Ουγγαρία το Σεπτέμβριο. Και πιστεύω πως θα τα καταφέρει και η γυναικεία ομάδα. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, στην τελική φάση! Είναι κάτι το οποίο θέλουμε πολύ να πετύχουμε».