ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου: Το «εισιτήριο» για την Αθήνα

Το επίκεντρο του ήδη ανεπτυγμένου δρομικού κινήματος ανά την Ελλάδα, έχει γίνει η Ρόδος στο Νότιο Αιγαίο. Ο Μαραθώνιος και Ημιμαραθώνιος μαζί με τους αγώνες 5 και 10χλμ. δίνουν τη… σκυτάλη στο RUN GREECE την 1η Οκτωβρίου, ξανά στην πόλη μας. Στους αγώνες αυτούς της σειράς του ΣΕΓΑΣ 5 και 10χλμ. συμμετέχουν χιλιάδες δρομείς σε έξι πόλεις από το 2013, με τη Ρόδο να αποτελεί σταθμό αυτής της διοργάνωσης πρώτη φορά φέτος.

Όπως γίνεται και στο Μαραθώνιο, έτσι και στο RUN GREECE θα υπάρξει αγώνας 1000μ. για παιδιά δημοτικών σχολείων ώστε όλοι να χαρούν μια παρουσία στη γιορτή του κλασικού αθλητισμού. Ο ΣΕΓΑΣ μάλιστα φέτος θα επιβραβεύσει τους καλύτερους με τη συμμετοχή τους σ’ έναν τελικό στις 12 Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών όπου θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα συμμετοχής μέσω του run-greece.gr θα ανοίξει στις 10 Αυγούστου ενώ ως κέντρο εγγραφών θα λειτουργήσει το BEST WESTERN RHODES PLAZA.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου με σχετική ανακοίνωσή της ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη διεξαγωγή των αγώνων του Οκτωβρίου  αλλά και για τον τελικό στην Αθήνα:

«Διανύουμε τον 5ο χρόνο, από τότε που πρωτοξεκίνησε να διοργανώνεται από τον μηχανισμό του ΣΕΓΑΣ (ο ίδιος μ' αυτόν που διοργανώνει το ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ) ο θεσμός των RUN GREECE, σε έξι μεγάλες περιφερειακές πόλεις της πατρίδας μας με εξαιρετική επιτυχία και αποδοχή των πολιτών.

Φέτος προστέθηκε και η Ρόδος, μετά από αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ και του ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ, που δεν είναι άλλος από τη WIND. Συνδιοργανωτές σ' αυτό το σπουδαίο δρομικό γεγονός είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, μέσω του ΔΟΠΑΡ.

Το RUN GREECE είναι ένα δρομικό γεγονός που περιλαμβάνει τρείς αγώνες, που απευθύνονται σε ξεχωριστές κατηγορίες αθλουμένων και μη, ανάλογα με την ηλικία και τις δυνατότητες του καθενός. Μια απόσταση 10.000μ. (για τους μυημένους  στο τρέξιμο ή στο έντονο περπάτημα μακράς διάρκειας), μια απόσταση 5.000μ. (για αρχάριους στο τρέξιμο ή στο έντονο περπάτημα) και τέλος μια απόσταση 1000μ. που απευθύνεται σε μαθητές-τριες μέχρι 12 ετών( μαθητές Δημοτικών Σχολείων).

 Οι Ροδίτες και Ροδίτισσες και όχι μόνο, έχουν συνειδητοποιήσει, σε μεγάλο βαθμό τα οφέλη που προκύπτουν για την υγεία τους μέσα από την άσκηση του τρεξίματος ή έντονου περπατήματος. Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχει τα τελευταία χρόνια μια ραγδαία ανάπτυξη του δρομικού κινήματος, με διοργανώσεις αγώνων από επίσημους και αξιόπιστους θεσμικούς και μη, φορείς.

Ο ΣΕΓΑΣ, λόγω πρόβλεψης και σωστού σχεδιασμού έχει βρεθεί μπροστά στο δρομικό κίνημα μέσω των επιτυχημένων διοργανώσεων, τόσο του Αυθεντικού Μαραθώνιου, όσο και του Ημιμαραθωνίου τη Αθήνας. Τώρα με το θεσμό των RUN GREECE, δίνει την ευκαιρία σε πολίτες και δρομείς στις Περιφέρειες της χώρας να νοιώσουν τα γεγονότα και τις υπηρεσίες του ΣΕΓΑΣ, όπως τα βλέπουν στη τηλεόραση.

Από φέτος η Ομοσπονδία αποφάσισε να συνδέσει στενά τους δυο αθλητικούς θεσμούς( Μαραθώνιο της Αθήνας και Run Greece), προσφέροντας  ένα αγωνιστικό κίνητρο σε είκοσι συμμετέχοντες/ουσες άνδρες και γυναίκες, που θα απαρτίσουν την ομάδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε έναν αγώνα 3.000 μ, συναγωνιζόμενοι τις αντίστοιχες των υπολοίπων έξι πόλεων. 

Η εκκίνηση γι αυτούς τους εκατό σαράντα αθλητές και αθλήτριες θα δοθεί γύρω στις 10.00 το πρωί από κάποιο σημείο της διαδρομής του Μαραθωνίου και ο τερματισμός τους θα γίνει μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανήμερα της διεξαγωγής του Μαραθωνίου της Αθήνας, μπροστά στους θεατές που θα βρίσκονται στις εξέδρες, για να υποδεχθούν μετά από μισή ώρα τον πρώτο Μαραθωνοδρόμο!

Την αεροπορική μετακίνηση στην Αθήνα, και τη φιλοξενία σ' ένα ξενοδοχείο αντάξιο του χορηγού αναλαμβάνει η ERGO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, που είναι ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ του ΣΕΓΑΣ και του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Οι είκοσι (δέκα άνδρες- δέκα γυναίκες) αθλητές και αθλήτριες, που θα αποτελέσουν την ομάδα του κάθε RUN GREECE, θα προκύψουν με βάση τον τερματισμό στο αγώνισμα των 5.000μ. ,σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

1- Ηλικιακή κατηγορία 18-34 ετών: οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες.

2- Ηλικιακή κατηγορία 35-39 ετών: ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα.

3- Ηλικιακή κατηγορία 40-44 ετών: ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα.

4- Ηλικιακή κατηγορία 45-49 ετών: ο πρώτος άνδρας και πρώτη γυναίκα.

5- Ηλικιακή κατηγορία 50-54 ετών: ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα.

6- Ηλικιακή κατηγορία 55-59 ετών: ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα.

7- Ηλικιακή κατηγορία 60-64 ετών: ο πρώτος άνδρας και πρώτη γυναίκα.

8- Ηλικιακή κατηγορία 65+ ετών: ο πρώτος άνδρας και πρώτη γυναίκα.

Όπως γίνεται κατανοητό, όλες οι ηλικιακές ομάδες για άνδρες και γυναίκες είναι ευπρόσδεκτες να προσέλθουν και ν' αγωνισθούν, και βέβαια κανείς δε ξέρει αν θα είναι οι τυχεροί-ες που θα μπουν στην ομάδα, αφού υπάρχουν διάφορες προϋποθέσεις για την ένταξή τους.

Για παράδειγμα, αν σε κάποια ηλικιακή κατηγορία τερματίσει κάποιος πρώτος, αλλά δεν είναι κάτοικος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τον τελευταίο χρόνο, τότε δεν προκρίνεται και τη θέση του παίρνει ο επόμενος, που είναι κάτοικος σε κάποια πόλη της Περιφέρειας.

Επίσης, αν στις τρείς πρώτες θέσεις της ηλικιακής κατηγορίας 18-34 ετών τερματίσει κάποιος ή κάποια που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του/της την ημέρα του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας (Κυριακή 12/11/2017) δεν προκρίνεται και τη θέση του παίρνει ο επόμενος/ η στη σειρά τερματισμού κάτοικος της Περιφέρειας.

Επίσης, αν σε κάποια από τις παραπάνω ηλικιακές κατηγορίες δεν υπάρχει αποδεδειγμένα καμία συμμετοχή που να πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τότε ο προκρινόμενος/ νη θα συμπληρώνεται από την αντίστοιχη  ηλικιακή κατηγορία του αγώνα των 10.000μ., με τερματίσαντα που πληροί τις προϋποθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει η πρόβλεψη, όπου δεν υπάρχει προκρινόμενος για κάποια ηλικιακή κατηγορία στον αγώνα των 5.000μ. που να πληροί τις προϋποθέσεις, να συμπληρώνεται από άλλον από τον αγώνα των 10.000μ. η θα συμπληρώνεται από άλλον/ η από την αμέσως προηγούμενη ηλικιακή κατηγορία των 5.000μ. και με βάση την κατάταξη.

Επομένως, με τον έναν η τον άλλο τρόπο, η ομάδα των είκοσι εκπροσώπων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα ταξιδέψει συμπληρωμένη, για να αγωνιστεί και να εισπράξει το χειροκρότημα των χιλιάδων θεατών του Παναθηναϊκού Σταδίου, που θα βρίσκονται εκεί για να υποδεχθούν τους μαραθωνοδρόμους!»