Όταν ο Περιφερειάρχης ήταν σημαιοφόρος

Σχολιάζει αναφορικά με την κλήρωση για τους σημαιοφόρους στο δημοτικό σχολείο ο περιφερειάρχης κ. Γ. Χατζημάρκος τα εξής:

«Θυμάμαι την αγωνία μου στο Αμαράντειο Δημοτικό Σχολείο, στη συνοικία Νιοχώρι της Ρόδου, όταν ήμουν ανάμεσα στους τρεις ισόβαθμους μαθητές για δύο παρελάσεις (τότε ήμουν καλός μαθητής αλλά δυστυχώς για εμένα δεν συνέχισε αυτό), οπότε χρειάστηκε να γίνει κλήρωση.

Ναι, είχα αυτή την τιμή να προηγηθώ των σημερινών εξελίξεων και να έχω συμμετάσχει σε κλήρωση για την σημαία το 1977.

Είχα αγωνία κατά την κλήρωση, χαρά όταν κληρώθηκα σημαιοφόρος και στενοχώρια μετά γιατί κάποια ισάξια συμμαθήτρια μου, και φίλη μου, έχασε στην κλήρωση.

Είχα χαρά και στην παρέλαση και ακόμα μεγαλύτερη είχαν οι γονείς μου, λες και ήξεραν ότι ήταν η τελευταία φορά που ήμουν καλός μαθητής.

Αλλες εποχές σίγουρα, αλλά για κάποιο λόγο που δεν είμαι απολύτως βέβαιος οτι μπορώ να περιγράψω με ακρίβεια, η είδηση ότι οι σημαιοφόροι θα κληρώνονται με στενοχώρησε.

Αλλες εποχές, εντάξει, αλλά γιατί;

Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα γιατί έπρεπε να αλλάξει αυτό και όποτε δεν είναι πολύ συμπαγή τα επιχειρήματα μου προτιμώ να ακολουθώ το ένστικτο ή το συναίσθημα.

Αλλες εποχές, περίεργες».