Στις 11 Αυγούστου ξεκινά η Πανελλήνια έκθεση Κρεμαστής

Στις 11 του μήνα θα ανοίξει τις πύλες της η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής κλείνοντας φέτος 52 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Αυγούστου και θα φιλοξενήσει εκθέτες από την Περιφέρεια Αιγαίου και όλη την Ελλάδα, ενώ όλες αυτές τις μέρες θα διεξαχθούν και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Από το 1965, σε μια διοργάνωση που συνεχώς αναπτύσσεται και εμπλουτίζεται, αναδεικνύονται τα προϊόντα της ελληνικής χειροτεχνίας, της λαϊκής τέχνης και της ελληνικής γης.  Ελαιόλαδο, κρασί, μελισσοκομικά, γαλακτοκομικά, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, βότανα, αλλαντικά, παραδοσιακά ζυμαρικά, άλευρα, χειροτεχνήματα και γλυπτά δίνουν το δυναμικό παρόν σε μια έκθεση θεσμό.  

Η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής αποτελεί αναμφισβήτητα το μακροβιότερο πολιτιστικό γεγονός στο νησί της Ρόδου.

Η ιστορία της ξεκινά το 1965, οπότε και εγκαινιάσθηκε η 1η Πανελλήνια Έκθεση Κρεμαστής από τον τότε Υπουργό Βιομηχανίας Ιωάννη Ζίγδη.

Από τότε και μέχρι σήμερα διεξάγεται κάθε χρόνο τις ίδιες περίπου ημερομηνίες (7 – 23 Αυγούστου), ώστε να συμπίπτει χρονικά με τη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου κατά την οποία γιορτάζει και ο τοπικός Ιερός Ναός της Παναγίας της Καθολικής.

Χρόνο με το χρόνο, οι επισκέπτες της Έκθεσης είναι όλο και περισσότεροι.
Παράλληλα, η Έκθεση εξελίσσεται παράλληλα με την τοπική οικονομία, φιλοξενώντας όλο και περισσότερα προϊόντα και εκθέτες ώστε να αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελληνική Χειροτεχνία, Καινοτομία και Πρωτογενή Παραγωγή.