Εθιμοτυπική επίσκεψη του τμήματος AHEPA HJ-33 Ρόδου, στο σεβασμιώτατο μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο, πραγματοποίησαν μέλη του Τμήματος AHEPA HJ – 33 Ρόδου, την Δευτέρα στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου.

Το Τμήμα HJ – 33 Ρόδου εκπροσώπησαν: ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Νιωτάκης, ο Γραμματέας κ. Γεώργιος Λάκουρας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: π. Χρυσόστομος Παπαλέξης και κ. Μανόλης. Καμπαστάνας.

Η συνάντηση εξελίχθηκε σε άριστο κλίμα και διήρκησε περίπου μια ώρα. Αρχικά έγινε αναφορά στο σεισμό που έπληξε το νησί της Κω και με αφορμή τις φθορές που υπέστησαν οι Ναοί της Κω, έγινε εκτενής συζήτηση για τα εκκλησιαστικά μνημεία του νησιού μας.  

Ο κ. Γιαννικουρής ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο για τη δράση του Τμήματος από την ίδρυση του, τα μελλοντικά σχέδια του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τη πρόθεση του τμήματος να συνδράμει στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου. Επεσήμανε δε στον Σεβασμιώτατο, για τη μακρόχρονη συνεργασία της AHEPA ΕΛΛΑΣ με την Εκκλησία της Ελλάδος,  διοργανώνοντας από κοινού δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη το Τμήμα Ρόδου για την προσπάθεια που κάνει και στη συνέχεια ανέλυσε πλήρως για τις δράσεις στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Τέλος ο κ. Γιαννικουρής ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και εξέφρασε την επιθυμία των μελών του Τμήματος AHEPA HJ – 33 Ρόδου, να σταθεί συμπαραστάτης στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη.