Προφυλακίστηκε Ιορδανός και Τούρκος

Προφυλακίστηκε Ιορδανός και Τούρκος

Προφυλακίστηκε Ιορδανός και Τούρκος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 181 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους ο 27χρονος από την Ιορδανία και 35χρονος Τούρκος που κατηγορούνται για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος και παράνομη διαμονή πολιτών τρίτων χωρών.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν απογευματινές ώρες στις 3 Αυγούστου από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, καθώς εντοπίστηκαν σε ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ρόδου, να έχουν εκδώσει τρία (03) ακτοπλοϊκά εισιτήρια με Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, από Ρόδο προς Πειραιά, σε διαφορετικά ονόματα από τα δικά τους και συγκεκριμένα για πολίτες τρίτης χώρας.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενοι από τη συνήγορο τους κ. Μαρία Κρικοπούλου βρέθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθούν όπου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο άνδρες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα έγιναν το απόγευμα της 3ης Αυγούστου 2017 όταν προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους, εντόπισαν τον 27χρονο από την Ιορδανία ο οποίος συνοδευόταν από τον 35χρονο Τούρκο, σε ταξιδιωτικό γραφείο κοντά στο λιμάνι της Ρόδου από όπου και προμηθεύτηκαν τρία ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ρόδο με προορισμό τον Πειραιά με πλοίο της γραμμής.

Τα εισιτήρια έφεραν διαφορετικά ονόματα από τα δικά τους με αποτέλεσμα να προσαχθούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Πράγματι στο πλαίσιο αυτό οι λιμενικοί προσήγαγαν τρεις αλλοδαπούς από το Ιράκ για τους οποίους οι δύο συλληφθέντες είχαν αγοράσει τα εισιτήρια. Όπως προέκυψε από την προανάκριση αλλά και τα όσα παραδέχτηκε ο 27χρονος από την Ιορδανία, είχε επικοινωνήσει με αλλοδαπό ο οποίος και του ζήτησε να προμηθεύσει με εισιτήρια τους Ιρακινούς έναντι του ποσού των 1000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά θα πλήρωνε την αξία των εισιτηρίων και τα υπόλοιπα θα τα κρατούσε ο ίδιος ως αμοιβή, καθώς είναι άνεργος.

Τα δε χρήματα θα τα κατέθεταν σε λογαριασμό που ανήκει στον 35χρονο Τούρκο, καθώς ο αλλοδαπός από την Ιορδανία είναι κάτοχος Δελτίο αιτούντος ασύλου και δεν μπορεί να έχει τραπεζικό λογαριασμό.

Σε ότι αφορά τον 35χρονο, σύμφωνα με πληροφορίες, προανακριτικά δήλωσε στους λιμενικούς ότι διαμένει μόνιμα στη Γερμανία και ήρθε στη περιοχή μας πριν από ένα μήνα προκειμένου να βοηθήσει τη γυναίκα του (Κουρδικής καταγωγής) να μεταβεί στη Γερμανία. Μάλιστα πρόσθεσε ότι επικοινωνεί για το σκοπό αυτό με άγνωστο αλλοδαπό ο οποίος τους είπε να έρθουν από την Αθήνα στη Ρόδο προκειμένου να καταφέρουν έτσι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Σε ότι αφορά τον 27χρονο συγκατηγορούμενο του, δήλωσε – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι γνωρίστηκαν οχτώ μέρες πριν τη σύλληψη τους και μάλιστα προσπάθησε μέσω γνωριμιών που είχε να βοηθήσει τη σύζυγο του 35χρονου να ταξιδέψει στη Γερμανία όμως χωρίς επιτυχία. Τέλος για τα 1000 ευρώ είπε ότι πράγματι δέχτηκε να κατατεθούν στο λογαριασμό του για να εξυπηρετήσει τον 27χρονο εξαιτίας της καλής σχέσης που είχαν, όμως δεν γνώριζε το σκοπό για τον οποίο ο τελευταίος θα έπαιρνε τα χρήματα αυτά.

Σημειώνεται πως στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, το ποσό των 730 ευρώ και 3 ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ στον 35χρονο το ποσό των 2900 ευρώ και 90 λίρες Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου