Επίσκεψη με νόημα στο ακριτικό φυλάκιο του Αγαθονησίου πραγματοποίησε ο Νότης Μαριάς

Επίσκεψη με νόημα στο ακριτικό φυλάκιο του Αγαθονησίου πραγματοποίησε ο Νότης Μαριάς

Επίσκεψη με νόημα στο ακριτικό φυλάκιο του Αγαθονησίου πραγματοποίησε ο Νότης Μαριάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 760 ΦΟΡΕΣ

Επίσκεψη με νόημα στο ακριτικό Εθνικό φυλάκιο του Αγαθονησίου πραγματοποίησε το Σάββατο 5 Αυγούστου ο Πρόεδρος του Kόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς.

Ο κ. Μαριάς χαιρέτισε και συνομίλησε προσωπικά με κάθε ένα από τους ένστολους ακρίτες μας και τους συνεχάρη για το υψηλό ηθικό με το οποίο εκπληρώνουν το πολύ ουσιαστικό και συμβολικό τους καθήκον.

Ο Πρόεδρος του πατριωτικού και αντιμνημονιακού φορέα πραγματοποίησε την επίσκεψη, ένα μήνα μετά τη δυναμική του παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αξιοποιώντας το θεσμικό του ρόλο και επιθυμώντας να δώσει ένα σαφές μήνυμα προς την τουρκική πλευρά, η οποία επιμένει να προκαλεί, με παραβιάσεις των θαλάσσιων χωρικών υδάτων, όπως πχ η εικοσάλεπτη παραμονή τον περασμένο Μάιο δύο πυραυλακάτων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα ελληνικά χωρικά ύδατα στις ανατολικές και βόρειες ακτές του Αγαθονησίου, με παρενοχλήσεις του Προεδρικού αεροσκάφους από Τουρκικά μαχητικά και με τις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, σύμφωνα με τις οποίες το Αγαθονήσι δήθεν ανήκει στην Τουρκία.

Πριν από ένα μήνα ο κ. Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ζήτησε την άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και την επιβολή κυρώσεων κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, στην τοποθέτησή του, επισήμανε ότι η έκθεση 2016 για την Τουρκία συζητείται την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μ. Τσαβούσογλου, δηλώνει προκλητικά στη Γενεύη ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να αποσύρει τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο ενώ ταυτόχρονα η Τουρκία συνεχίζει την παράνομη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και τις απειλές εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο κ. Μαριάς επισήμανε επιπλέον ότι η Έκθεση συζητήθηκε την ώρα που η Άγκυρα διατηρεί το casus belli κατά της Ελλάδας, ενώ παραβιάζει τον Ελληνικό εναέριο χώρο και τα θαλάσσια χωρικά ύδατα της Πατρίδας μας. Ταυτόχρονα η Τουρκία δολοφονεί τους Κούρδους, εισβάλει στη Συρία και στο Ιράκ και στηρίζει το ISIS.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» στηλίτευσε τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν ο οποίος ως νέος σουλτάνος ισχυρίζεται ότι δεν δεσμεύεται η Τουρκία απ’ τη Συνθήκη της Λωζάνης και θέλει να την καταργήσει, ενώ αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στα νησιά του Αιγαίου.

Τέλος, ο κ. Μαριάς ζήτησε για ακόμα μία φορά από την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής κ. Φεντερίκα Μογκερίνι να λάβει μέτρα προκειμένου να υποχρεωθεί η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να πάψει να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Ορκίστηκε για 5η συνεχόμενη θητεία ο Βαγγέλης Κόττορος Δήμαρχος του ακριτικού Αγαθονησίου και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι

Αγαθονήσι: Παρέμβαση από το υπουργείο Ναυτιλίας

Αγαθονήσι: Ένα μήνα χωρίς πλοίο νησί – Στα όριά τους οι κάτοικοι

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση ζητά ο δήμαρχος Αγαθονησίου

Δήμαρχος Αγαθονησίου εξελέγη ξανά ο Ευάγγελος Κόττορος

Στην τελική φάση η μελέτη του έργου: «Επέκταση Λιμένα Αγαθονησίου»

Αγαθονήσι: Εκεί όπου ο χρόνος κυλάει με άλλη ταχύτητα