Έκλεψαν όλα τα τάματα από τον Αη Γιάννη του Αλάργα

Έκλεψαν όλα τα τάματα  από τον Αη Γιάννη του Αλάργα

Έκλεψαν όλα τα τάματα από τον Αη Γιάννη του Αλάργα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1799 ΦΟΡΕΣ

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στη Χάλκη

Σοκ και δέος έχει προκαλέσει σε κατοίκους και επισκέπτες της Χάλκης η θρασύτατη διάρρηξη που σημειώθηκε από άγνωστο δράστη στην εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Αλάργα, από την οποία αφαιρέθηκαν όλα τα τάματα!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η διάρρηξη έγινε το χρονικό διάστημα από προχθές το απόγευμα έως και χθες το πρωί από δράστη που προφανώς γνώριζε ή είχε «μελετήσει» την περιοχή αλλά και το χρόνο κατά τον οποίο δεν πήγαινε κόσμος στο μοναστήρι.

Ο άγνωστος δράστης αφού παραβίασε την πόρτα της εκκλησίας, μπήκε μέσα και με την ησυχία του κατέβασε την εικόνα, την άνοιξε από το πίσω μέρος και αφαίρεσε από μέσα από το τζάμι όλα τα τάματα!
Δηλαδή χρυσά δακτυλίδια, σταυρούς, βραχιόλια μέχρι και ένα Πατριαρχικό εγκόλπιο που κρέμονταν στη μέση της εικόνας! Το εγκόλπιο αυτό το είχε δωρίσει ο ίδιος ο Πατριάρχης Θεόδωρος στην εκκλησία κατά το ταξίδι του στο νησί!

Χθες το πρωί όταν ο επιστάτης που φροντίζει την εκκλησία πήγε όπως κάθε μέρα να ανοίξει τη πόρτα, διαπίστωσε ότι αυτή δεν άνοιγε. Αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία του νησιού και συνοδεία αυτής ανοίχθηκε η πόρτα από ιδιώτη. Μόλις αστυνομία και επιστάτης μπήκαν μέσα στο μοναστήρι είδαν ότι έλειπαν όλα τα τάματα από την εικόνα του Αγίου ενώ είχε παραβιαστεί και το παγκάρι από όπου ο δράστης πήρε ότι χρήματα υπήρχαν εκεί!

Η συνολική αξία των κοσμημάτων ξεπερνά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τις 50.000 ευρώ, ωστόσο αυτό που ιδιαίτερα στεναχωρεί είναι η συναισθηματική αξία που έχει αυτή η εκκλησία για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο δήμαρχος Χάλκης Μιχάλης Πατρός επεσήμανε πως «το γεγονός αυτό μας έχει συγκλονίσει! Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το πανηγύρι που γίνεται κάθε χρόνο για τον Άη Γιάννη τον Αλάργα στις 28 και 29 Αυγούστου, όπου συγκεντρώνονται όχι μόνο οι Χαλκίτες αλλά και από άλλα νησιά και τη Ρόδο».
Σχετική προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την αστυνομία.

Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο

Παλαιστίνιος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και εκβίαση

«Δεν ήταν δικά μου τα 4,6 κιλά χασίς» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 32χρονος