«Άστεγοι» οι Ιπποκράτης και Ανταγόρας!

«Άστεγοι» οι Ιπποκράτης και Ανταγόρας!

«Άστεγοι» οι Ιπποκράτης και Ανταγόρας!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 214 ΦΟΡΕΣ

Χωρίς γήπεδο για να ξεκινήσουν προετοιμασία έχουν μείνει οι εκπρόσωποι του δωδεκανησιακού μπάσκετ στη Β’ εθνική ανδρών και Α2 γυναικών αντίστοιχα

«Στον αέρα» βρίσκονται τα αθλητικά σωματεία της Κω που χρησιμοποιούν για προπονήσεις και επίσημους αγώνες τόσο το κλειστό γυμναστήριο του νησιού όσο κι αυτό του 1ου γυμνασίου.

Η πολύ κακή κατάσταση του παρκέ στο κλειστό από τη μία και οι ζημιές από τον πρόσφατο φονικό σεισμό στο γυμνάσιο από την άλλη έχουν αναγκάσει τους αρμόδιους φορείς να βάλουν λουκέτο στις εγκαταστάσεις αλλά το μείζον πρόβλημα είναι πως παραμένει άγνωστο το πότε θα επαναλειτουργήσουν!

Μεταξύ άλλων, αυτό σημαίνει ότι η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ιπποκράτη, η γυναικεία του Ανταγόρα αλλά και η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ομίλου Αθλοπαιδιών Κω – που συμμετέχουν σε εθνικές κατηγορίες – δεν ξέρουν αυτή τη στιγμή όχι μόνο πότε θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους αλλά αν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν κανονικά την έδρα τους στα προσεχή πρωταθλήματα.

Δεν βρέθηκε ανάδοχος για το έργο
Λόγο για «διάβρωση στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου» έκανε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Κω, κ. Θάνος Σταματάκης, στην προχθεσινή συνάντηση που είχε με τα σωματεία του νησιού οπότε και συζητήθηκε το θέμα με τα γήπεδα. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για αντικατάσταση και συντήρηση του αγωνιστικού χώρου όμως δεν βρέθηκε ανάδοχος κι έτσι θα πρέπει άμεσα να επαναπροκηρυχθεί.

Έως ότου αυτό συμβεί αλλά και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, το κλειστό θα παραμείνει εκτός λειτουργίας καθώς το παρκέ δεν είναι ασφαλές για τους αθλητές –τριες.

Δεδομένου ότι ο Ιπποκράτης αρχίζει τις επίσημες υποχρεώσεις του με το Κύπελλο Ελλάδας στις 13 Σεπτεμβρίου (το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής θ’ αρχίσει στις 8 Οκτωβρίου), είναι δεδομένο ότι θα παρουσιαστεί ανέτοιμος αφού – στην καλύτερη περίπτωση – θα έχει καμιά δεκαριά μέρες που θα έχει ξεκινήσει προπονήσεις. Εκτός, βέβαια, αν οι ιθύνοντες του συλλόγου αναγκαστούν να επιλέξουν άλλους χώρους για προπόνηση, τουλάχιστον για όσο διάστημα είναι εκτός λειτουργίας το κλειστό.

Βέβαια, μέσα σε αυτές τις επιλογές δεν συμπεριλαμβάνεται το 1ο γυμνάσιο το οποίο, επίσης, δεν λειτουργεί λόγω ζημιών από το σεισμό.

Τα ίδια ισχύουν και για τη γυναικεία ομάδα του Ανταγόρα, που έχει υποχρεώσεις στις 17/9 για το Κύπελλο Ελλάδας ενώ το πρωτάθλημα της Α2 θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου.

Εννοείται, φυσικά, ότι πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιπες ομάδες της Κω ενώ έχουν μείνει «άστεγες» όλες οι ακαδημίες. Για τα τμήματα υποδομής των κωακών συλλόγων αναζητείται λύση με αθλητικές εγκαταστάσεις σε σχολικά συγκροτήματα ή ακόμη και σε παιδικές χαρές!

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”