Λαμπαδηδρομία για την  εθελοντική αιμοδοσία

Η «φλόγα της αγάπης» θα διατρέξει κεντρικούς δρόμους της Ρόδου στις 16 Αυγούστου οπότε και θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας η 15η λαμπαδηδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία και για το σημαντικό αυτό γεγονός, χθες, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

Καταρχήν, μίλησε, βέβαια, ο εκπρόσωπος των βασικών διοργανωτών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ρόδου ο «Άγιος Εφραίμ», κ. Φιλήμονας Νικολάου ο οποίος ανέφερε ότι έχει συγκροτηθεί μία οργανωτική επιτροπή που δούλεψε όλο αυτό το διάστημα και από τα στοιχεία που έχουν θεωρούν ότι η λαμπαδηδρομία θα έχει πολύ καλή συμμετοχή.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε όλους όσοι τους στηρίζουν αυτό το διάστημα για να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας αυτή τη διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ξεκινώντας από τον Σύλλογο του Ξυλοκάστρου και πλέον η αφή της φλόγας γίνεται σχεδόν απ’ όλους τους Συλλόγους που μετέχουν στην πανελλήνια Ομοσπονδία.

Είπε, ακόμη, ότι, φέτος, επέλεξαν μία τελείως διαφορετική διαδρομή αφού, όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια η αφή της φλόγας γινόταν στον Άγιο Παντελεήμονα και περπατώντας έφθανε μπροστά στο Δημαρχείο όπου λάμβανε χώρα η κεντρική εκδήλωση.

Φέτος, η απόφαση που λήφθηκε είναι η αφετηρία να είναι στο Νοσοκομείο από τον Σύλλογό  τους, απέναντι από το παρεκκλήσι όπου εκεί θα ανάψουν τη δάδα, θα γίνει μία δέηση και στη συνέχεια θ’ ακολουθήσουν μία διαδρομή δεκαεννέα χιλιομέτρων για να φθάσουν στην έκθεση Κρεμαστής που τα τελευταία έξι χρόνια τους φιλοξενεί με ενημερωτικό περίπτερο.

Το πρωί θα γίνει αιμοδοσία στο πνευματικό κέντρο Κρεμαστής και, όπως είπε ο κ. Νικολάου, είναι μία ευκαιρία συμπολίτες μας από τα γύρω χωριά να δώσουν αίμα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που οι ανάγκες είναι αυξημένες. Η αφή της φλόγας θα γίνει από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μιχάλη Σεΐτη που, όπως είπε, είναι πραγματικά μεγάλη τιμή.
Αναφέρθηκε και στη βοήθεια από την Περιφέρεια με τα πανό και τις τρεις δάδες που έφερε στο σύλλογο.

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος πολιτισμού της περιφέρειας, κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο οποίος μετέχει στην οργανωτική επιτροπή, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για την πρόσκληση. Όπως είπε, σημασία έχει να προσφέρεις στους ανθρώπους αυτούς για το έργο το οποίο επιτελούν και οι εθελοντές αιμοδότες έχουν σώσει πολλούς συνανθρώπους μας.

Και συμπλήρωσε: «Για μένα είναι ιδιαίτερη τιμή το ότι με συμπεριέλαβε στην οργανωτική επιτροπή, πιστεύω απόλυτα ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η λαμπαδηδρομία και για μένα θα ήταν μία πρόσκληση όλη η διαδρομή να γεμίσει από κόσμο, να θυμηθούμε το 2004 που έγινε η λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών αγώνων που ήταν γεμάτοι οι δρόμοι».

Στη συνέχεια, το μέλος της οργανωτικής επιτροπής, κα Μαρία Αϊβάζη, που μαζί με την κα Φλώρα Πελεκάνου έχουν αναλάβει το καλλιτεχνικό τμήμα της όλης διοργάνωσης, αναφέρθηκε αναλυτικά στη διαδρομή: Θα ξεκινήσει από το παρεκκλήσι του Νοσοκομείου, με πρώτους τον Σύλλογο αιμοδοτών και τον Ερυθρό Σταυρό οι οποίοι θα φθάσουν μέχρι το βενζινάδικο Ακρίτα, 1690 μέτρα πιο κάτω, μετά θα αναλάβει ο Σύλλογος αντισφαίρισης Ρόδου, από το βενζινάδικο μέχρι τα φανάρια της Μιχαήλ Πετρίδη, ακολουθεί μέχρι το Πανεπιστήμιο το ΤΕΕ Δωδεκανήσου και μετά ο Σπύρος Συρόπουλος από το Πανεπιστήμιο μέχρι την περιφέρεια.

Έξω από το Μέγαρο της Περιφέρειας μέχρι το άγαλμα του Διαγόρα θ’ αναλάβουν περιφερειακοί σύμβουλοι και από εκεί μέχρι και τα Κρητικά θα τρέξει η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Διαγόρα καθώς και ο Σύλλογος ποδοσφαίρου γυναικών «Σταυρός». Από το φούρνο στα Κρητικά μέχρι και τα φανάρια στη Φανερωμένη θα ηγηθεί ο Σύλλογος καρκινοπαθών και η «Φλόγα».

Στην Φανερωμένη θ’ αναλάβει η ομάδα βόλεϊ «Τελχινίς» και μέχρι το Αύρα Beach. Από εκεί μέχρι και το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού θα τρέξει η ομάδα της Ιαλυσού. Από εκεί μέχρι και το ξενοδοχείο «Φιλέρημος» θα τρέξουν μέλη του Α.Τ. Ιαλυσού και από εκεί μέχρι και την πλατεία της Κρεμαστής όπου και θα καταλήξει η λαμπαδηδρομία θα τρέξει το ΑΧΕΠΑ.

Η έναρξη της λαμπαδηδρομίας θα γίνει γύρω στις 5:30 το απόγευμα και θεωρούν ότι θα έχει ολοκληρωθεί περίπου σε τρεις ώρες. Στο τέλος θα πάρει ο Μιχάλης Σεΐτης θα πάρει τη δάδα και συνοδεία της φιλαρμονικής της Ρόδου θα φθάσει στην έκθεση όπου θα στηθεί ο βωμός και εξέδρα που θα γίνει μία συναυλία αφού πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή της αιμοδοσίας και θα γίνει μία γιορτή με ρόδιους καλλιτέχνες.
Τέλος, ευχαρίστησαν και τους χορηγούς.