Θα συνεχιστούν οι εχθροπραξίες μεταξύ Περιφέρειας και δήμου;

Η διαμάχη μεταξύ περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και δήμου Ρόδου για την έγκαιρη υδροδότηση του νησιού από το φράγμα του Γαδουρά αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, αφού μεταξύ των δυο πλευρών, για πολλά θέματα και ζητήματα υπάρχει διάσταση απόψεων.

Εδώ και αρκετούς μήνες έχουν ξεκινήσει  οι «εχθροπραξίες» και μετά την δημόσια αντιπαράθεση για το φράγμα του Γαδουρά, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η ρήξη, ενδεχομένως και άμεσα.

Κορυφαία στελέχη, τόσο της περιφέρειας όσο και του δήμου, θεωρούν δεδομένη μια τέτοια εξέλιξη αφού ήδη έχουμε εισέλθει σε τροχιά ρήξης , όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Διαφωνούν μόνο στο ποιος ευθύνεται για την κατάσταση που διαμορφώνεται αφού τα στελέχη της περιφέρειας ρίχνουν τις ευθύνες στον δήμο και του δήμου στην περιφέρεια.

Για αυτούς που παρακολουθούν πάντως τα τεκταινόμενα στην τοπική πολιτική επικαιρότητα η εξέλιξη αυτή, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία αφού υπάρχει διαφορά απόψεων και νοοτροπίας μεταξύ του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου σε πολλά θέματα και ζητήματα.

«Η περιφέρεια μας υπονομεύει συνεχώς» υποστηρίζουν στελέχη του δήμου Ρόδου που εδώ και αρκετό καιρό εκφράζουν, σε κατ ιδίαν συζητήσεις, την δυσαρέσκεια τους για την κατάσταση αυτή εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους.

Από την πλευρά τους παράγοντες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καταλογίζουν στον δήμο της Ρόδου αδυναμία συνεννόησης και συνεργασίας και παράλληλα καχυποψία στις πρωτοβουλίες που η περιφέρεια αναλαμβάνει για την επίλυση προβλημάτων του νησιού.

Γεγονός είναι ότι οι σχέσεις περιφέρειας- δήμου έχουν εισέλθει σε τροχιά ρήξης και αυτό αναμένεται να γίνει πιο ξεκάθαρο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αφού υπάρχουν ανοικτά αρκετά ζητήματα για τα οποία υπάρχουν διαφορετικές οπτικές και προσεγγίσεις.

Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι τόσο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος όσο και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος δεν επιθυμούν και δεν επιδιώκουν να υπάρξει ρήξη και αντιπαράθεση αφού κάτι τέτοιο θα ζημιώνε την επίλυση των προβλημάτων του τόπου , για λόγους που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς.

Για τον λόγο αυτό θεωρείται πιθανό ότι θα υπάρξει πρωτοβουλία σε επίπεδο κορυφής έτσι ώστε να εκτονωθεί το βαρύ κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ περιφέρειας και δήμου, κλίμα που έγινε …ασήκωτο με τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή την ύδρευση της πόλης από το φράγμα του Γαδουρά.