Τα μπέρδεψε η ΕΠΟ με το Κύπελλο Ερασιτεχνών

Να μπερδέψει τις ομάδες της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ως προς τη συμμετοχή τους στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος…βάλθηκε η ΕΠΟ.

Σύμφωνα με την πρώτη επιστολή που έστειλε στις ΕΠΣ η Ομοσπονδία, οι ομάδες του τρίτου τη τάξει εθνικού πρωταθλήματος, θα έμπαιναν στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών από τη δεύτερη φάση του, μαζί με τους κυπελλούχους των ΕΠΣ των Ενώσεων. 

Σε δεύτερο έγγραφο που απέστειλε, ως ορθή επανάληψη, η ΕΠΟ διευκρινίζει πως τα σωματεία της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας θα παίξουν στο Κύπελλο Ερασιτεχνών από το ξεκίνημά του, σε τοπικό επίπεδο!

Ως εκ τούτου, η ΕΠΣΔ υποχρεώνεται να προχωρήσει σε τροποποίηση της προκήρυξης του Κυπέλλου Δωδεκανήσου αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, με τις  πληροφορίες να αναφέρουν πως σκοπεύει να συμπεριλάβει τον Ιάλυσο, τη Ρόδο και το Διαγόρα στο γκρουπ των ομάδων της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries, που θα ξεκινήσει στη διοργάνωση μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, στο πλαίσιο της οποίας θα αναμετρηθούν, σε νοκ άουτ αγώνες, οι ομάδες της Β’ και της Γ’ κατηγορίας.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως στο νέο ΚΑΠ, η ΕΠΟ προβλέπει τη συμμετοχή, στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, μόνο ομάδων που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Υπενθυμίζεται, πως ο τελικός του Κυπέλλου Δωδεκανήσου θα πρέπει να διεξαχθεί το αργότερο μέχρι τις 18 Μαρτίου, καθώς δύο μέρες αργότερα εκπνέει η προθεσμία δήλωσης του κυπελλούχου στην ΕΠΟ.