Διεθνές σεμινάριο προπονητών στη Ρόδο!

Κάθε χρόνο τα διεθνή σεμινάρια του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης διεξάγονται στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη και προσελκύουν πολύ μεγάλη μάζα προπονητών, απ’ όλη τη χώρα και όχι μόνο.

Τα τεράστιας φήμης ονόματα που διδάσκουν κατά κανόνα στα σεμινάρια του ΣΕΠΚ μαγνητίζουν προπονητές από χώρες της Ευρώπης που προγραμματίζουν από νωρίς το ταξίδι τους στην Ελλάδα για να τα παρακολουθήσουν.

Ένα τέτοιο σεμινάριο ενδέχεται να φιλοξενηθεί την επόμενη χρονιά στην κοσμοπολίτικη Ρόδο μας, σύμφωνα με τη δημόσια δέσμευση του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, παρουσία του προέδρου του ΣΕΠΚ, Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στο «σμαραγδένιο» νησί προκειμένου να λάβει μέρος στην αυριανή 15η Λαμπαδηδρομία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η σχετική ανακοίνωση, μάλιστα, αναφέρει: «Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι ο προπονητής κ. Παναγιώτης Γιαννάκης θα συμμετέχει στην 15η Λαμπαδηδρομία. Μάλιστα θα μεταφέρει μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες την Φλόγα της Αγάπης από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έως το Άγαλμα του Διαγόρα.

Επίσης, θα παραστεί και στην αφή της Φλόγας στις 20:30 στην Έκθεση Κρεμαστής».
Η προοπτική ενός διεθνούς σεμιναρίου είναι ιδιαίτερα θελκτική δεδομένου ότι έχει πολλά χρόνια να πραγματοποιηθεί σεμινάριο, έστω και τοπικού χαρακτήρα, στη Ρόδο ή στα Δωδεκάνησα γενικότερα.

Η προβολή του νησιού μέσα από αυτό θα είναι σημαντική τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων, ξέχωρα το πόσο ευεργετική θα αποδειχθεί για τους δεκάδες ντόπιους προπονητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα διεθνή σεμινάρια του ΣΕΠΚ που γίνονται στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.