Έντονες διαμαρτυρίες για ηχορύπανση στην Παλιά Πόλη

Έντονες διαμαρτυρίες για  ηχορύπανση στην Παλιά Πόλη

Έντονες διαμαρτυρίες για ηχορύπανση στην Παλιά Πόλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 835 ΦΟΡΕΣ

Θα υπάρξει παρέμβαση υποσχέθηκαν οι αρμόδιοι του δήμου

Την έντονη όχλησή τους εδώ και δύο μήνες από την ηχορρύπανση που προκαλείται από συγκεκριμένο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Παλιά Πόλη, κατήγγειλαν χθες στον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο κάτοικοι και επιχειρηματίες της συγκεκριμένης περιοχής και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, αρκετοί κάτοικοι αλλά και επιτηδευματίες στην περιοχή αυτή, παρουσία και του νομικού τους εκπροσώπου κ. Βασίλη Περίδη, μετέβησαν στο Δημαρχείο όπου και είχαν συνάντηση αρκετής ώρας με τον Δήμαρχο για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι κάτοικοι όσοι και οι επιχειρηματίες, ακόμη και ένοικοι μικρών καταλυμάτων στη γύρω περιοχή, διαμαρτύρονται έντονα επειδή το συγκεκριμένο κατάστημα παίζει δυνατά μουσική μέχρι τις 5:00 και 6:00 η ώρα το πρωί, με αποτέλεσμα να διαταράσσει την ηρεμία τους, όπως καταγγέλλουν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

Όπως λένε, έχει γίνει σωρεία καταγγελιών-μάλιστα γίνεται λόγος για έντεκα μηνύσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα εις βάρος του καταστήματος -ωστόσο ακολουθείται η γνωστή διαδικασία με τις αντιρρήσεις που καταθέτει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και συνεχίζεται η λειτουργία του με τον ίδιο τρόπο.
Εκείνο που ζήτησαν, χθες, οι καταγγέλλοντες από τον Δήμαρχο ήταν η στήριξη αλλά και η παρέμβασή του ώστε να σταματήσει αυτή η όχληση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε γνώστης του προβλήματος και ήδη ξεκίνησε τις πρώτες ενέργειες ώστε να παρέμβει σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.
Σημειώνεται ότι, ανάμεσα στους καταγγέλλοντες είναι και ξένοι που διαμένουν στην περιοχή οι οποίοι μάλιστα διαμαρτύρονταν σε έντονο ύφος. Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες, θα παρέμβουν υπέρ του Δήμου σε όποια ενέργεια προβεί, ενώ ενδέχεται να καταθέσουν και ασφαλιστικά μέτρα.

Ο Πρόεδρος της δ.κ.
Στη χθεσινή συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο τελευταίος ανέφερε ότι οι κάτοικοι εξέθεσαν προβλήματα ηχορύπανσης και όχι μόνο και συγκεκριμένα κατήγγειλαν συγκεκριμένο μπαρ που ενοχλεί εδώ και δύο μήνες στην Παλιά Πόλη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καταγγελίες δεν έγιναν μόνο από μόνιμους κατοίκους αλλά και από επιχειρηματίες και συγκεκριμένα επιτηδευματίες που έχουν πανσιόν και boutique hotels στη γύρω περιοχή.

Μάλιστα, οι παραπάνω, εκφράζοντας τα παράπονά τους για το συγκεκριμένο κατάστημα, είπαν ότι τους αφήνει άυπνους εδώ και…εξήντα ημέρες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ανάμεσά τους ήταν και κάτοικοι από άλλες περιοχές που υποστηρίζουν ότι η μουσική ακούγεται μέχρι εκεί, δηλαδή σε ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής.

Ο κ. Παγκάς, είπε ακόμη ότι κατάλαβαν ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό καθώς δεν γίνεται η μουσική να είναι εκκωφαντική μέχρι τις 5:00 και 6:00 η ώρα το πρωί. Τέλος, ανέφερε, ότι σχετικές καταγγελίες έχουν φθάσει στην Πολεοδομία του Δήμου και ότι προτίθενται να ακολουθήσουν τη διαδικασία που προβλέπεται επειδή είναι αρκετές οι μηνύσεις που έχουν γίνει.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη