Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο αριθμός των επισκεπτών στην Παναγία Σπηλιανή της Νισύρου

Με μεγαλοπρέπεια και σεβασμό εορτάσθηκε και φέτος η μεγαλύτερη εορτή της Νισύρου, η εορτή της Παναγίας που αποτελεί και την μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Χιλιάδες πιστοί έφτασαν στην Νίσυρο για να προσκυνήσουν την Παναγία Σπηλιανή. Υπολογίζεται ότι φέτος ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Την παραμονή της γιορτής, 14 Αυγούστου, σερβιρίστηκε στο Ζωσιμοπούλειο Θέατρο η παραδοσιακή ρεβυθάδα και ανήμερα το παραδοσιακό κρέας με πατάτες. Ανήμερα της Παναγίας το βράδυ έγινε η Νισύρικη κούπα στο Ζωσιμοπούλειο.

Στην Θεία Λειτουργία την παραμονή και ανήμερα χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

Στους εορτασμούς παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος Γεώργιος, ο Έπαρχος Κω-Νισύρου κ. Χαλκιδιός Γεώργιος, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Χούπης Δημήτριος και ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομίας Κώ κ. Κοκορόσκος Κώστας.

Ο Δήμαρχος Νισύρου ευχαριστεί την Αστυνομία για την τάξη που επικρατούσε στο νησί, το Λιμενικό Σώμα για την άψογη μετακίνηση των επισκεπτών και το συνεργείο καθαριότητας του Δήμου που κράτησε το νησί σε άριστη κατάσταση.