Σε Ρόδο και Κω την ερχόμενη Δευτέρα  ο διοικητής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής

Στη Ρόδο και την Κω θα βρίσκεται την Δευτέρα και Τρίτη ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής, στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιεί σε τουριστικά νησιά της χώρας.

Ο κ. Πιτσιλής σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, θα συνοδεύεται από τον Γενική Διοικητή Φορολογικής Διοίκησης κο Ευθύμιο Σεϊτη και από τον  φορολογικό Περιφερειάρχη Πειραιά και Νήσων της ΑΑΔΕ, κ. Ρήγα Μπάρκουλα.

Πρόκειται επίσης να έχει συνεργασία με στελέχη της ΔΟΥ Ρόδου, αναφορικά με την πορεία των εσόδων, τη φοροδιαφυγή κ.λπ.

Ανάλογες επισκέψεις, ο διοικητής της ΑΑΔΕ πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Στις επισκέψεις αυτές μάλιστα εκτός από τη συνεργασία που είχε με στελέχη των ΔΟΥ, ο κ. Πιτσιλής, συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων, με τους οποίους συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ως εκ τούτου μάλλον αναμένεται ότι και στη Ρόδο θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, το δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πιτσιλής είχε επισημάνει πριν από μερικές μέρς  μεταξύ άλλων πως η φοροδιαφυγή αποτελεί διαστρέβλωση του ανταγωνισμού και πρέπει να γίνει συνείδηση όλων η αποφυγή της.

Σημείωσε επιπλέον, πως έχει δώσει οδηγία στους ελεγκτές να εντοπίσουν τη μείζονα παραβατικότητα και όχι τις μικροπεριπτώσεις, να μην κυνηγάνε δηλαδή τη μία απόδειξη.