Μέχρι και 100 δόσεις για την εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΥΑΡ

Μέχρι και εκατό δόσεις μπορούν να υπάρξουν για να ρυθμιστούν τα χρέη των καταναλωτών προς τη ΔΕΥΑΡ.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης, ύστερα από την ψήφιση νόμου, που έδωσε αυτό το δικαίωμα στη δημοτική επιχείρηση.
Ειδικότερα αναφέρονται στην ανακοίνωση τα εξής:
«Ανακοινώνουμε ότι στις 31-07-2017 ψηφίστηκε ο νόμος 4483 που μεταξύ των άλλων εκσυγχρονίζει τη λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης της χώρας μας.
Με το νόμο αυτό και ιδιαίτερα με το άρθρο 52, δίδεται η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς τη ΔΕΥΑΡ.
Η Διοίκηση της Επιχείρησης ενημερώνει ότι οι πελάτες της που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και το επιθυμούν, να φροντίσουν να υποβάλλουν αίτηση ρύθμισης των οφειλών τους και να επωφεληθούν από τα οικονομικά ευεργετήματα του νόμου.

Σημειώνουμε περιληπτικά:
- Αιτήσεις ρυθμίσεων οφειλών υποβάλλονται μέχρι την 30-11-2017
- Ο αριθμός των δόσεων δύναται να είναι από μία (εφάπαξ εξόφληση) έως και εκατό δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης 20 ευρώ.
- Η έκπτωση-διαγραφή των τόκων είναι αντιστρόφως ανάλογη του αριθμού των δόσεων ως ακολούθως:
• εφάπαξ εξόφληση με έκπτωση 100% των τόκων
• δόσεις από 2 έως 24 έκπτωση 80% των τόκων
• δόσεις από 25 έως 48 έκπτωση 70% των τόκων
• δόσεις από 49 έως 72 έκπτωση 60% των τόκων
• δόσεις από 73 έως 100 έκπτωση 50% των τόκων.
Ευελπιστούμε στην ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού προκειμένου να αποφευχθούν οποιεσδήποτε  δυσάρεστες συνέπειες από τη μη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων τιμολογίων».

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΣΟΡΩΝΗΣ
Αναφορικά με την ποιότητα νερού, στη δημοτική κοινότητα Σορωνής, η ΔΕΥΑΡ επισημαίνει τα εξής:
«Ανακοινώνουμε στους χρήστες του νερού της Δ.Κ. Σορωνής ότι μετά από πολλαπλούς ελέγχους μικροβιολογικών αναλύσεων που έγιναν, το νερό είναι πόσιμο και κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.
Μέριμνα της ΔΕΥΑΡ για την Δ.Κ. Σορωνής δεν ήταν μόνο η κατασκευή έργων ύδρευσης στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας, αλλά και η εξασφάλιση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού προς τους καναλωτές.
Θα παρακαλούσαμε να αποφεύγονται οι αδιασταύρωτες δηλώσεις στα ΜΜΕ, οι οποίες έχουν μόνο στόχο και αποτέλεσμα τη σύγχυση των πολιτών, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και τέλος τον αδικαιολόγητο πανικό στο καταναλωτικό κοινό».

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΟ
Από τη ΔΕΥΑΡ έγινε επίσης γνωστό ότι σήμερα θα υπάρξει διακοπή νερού στην περιοχή “Ζέφυρος”.
Αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
«Η ΔΕΥΑ Ρόδου ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι την Παρασκευή 18/08/2017 θα γίνει διακοπή υδροδότησης στην περιοχή ΖΕΦΥΡΟΣ, στην πόλη της Ρόδου, από τις 09.00 π.μ. έως να γίνει η αποκατάσταση της βλάβης της περιοχής.
Η ΔΕΥΑΡ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την όσο δυνατόν μικρότερη όχληση και την ταχύτερη αποκατάσταση της βλάβης. Ζητούμε την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής».