Προσέφυγαν στον εισαγγελέα για τη σφράγιση  των καταστημάτων τους στη Ρόδο

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγαν χθες δύο επιχειρηματίες που λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας και τα οποία κινδυνεύουν με σφράγιση καθώς δεν διαθέτουν άδεια από την αρμόδια αρχή.

Οι επιχειρηματίες διά του δικηγόρου τους κ. Σταύρου Σταυρή κατέθεσαν αίτηση – αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου με την οποία ζητούν να εκδοθεί διάταξη προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της σφράγισης των καταστημάτων τους.

Στην ίδια δε αναφορά οι επιχειρηματίες τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «η μέχρι σήμερα αδυναμία τους να καταθέσουν πλήρη δικαιολογητικά για την χορήγηση άδειας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ενέργειες ( ή παραλείψεις ) αναγόμενες στη σφαίρα ευθύνης της Διοίκησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Οικονομικών στο οποίο ανήκει η αρμοδιότητα εκμίσθωσης -παραχώρησης του χώρου που ασκούν την δραστηριότητά τους , το οποίο παρά τις επανειλημμένες τους οχλήσεις δεν προέβη στην εκμίσθωσή τους».

Οι ίδιοι αναφέρουν επίσης ότι προφανώς η σφράγιση των καταστημάτων τους γίνεται χωρίς εντολή του Δημάρχου Ρόδου και η ενέργεια αυτή συνιστά τις προϋποθέσεις της κατάχρησης εξουσίας, για αυτό και ζητούν την εισαγγελική παρέμβαση, δηλαδή να εκδοθεί διάταξη προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία της σφράγισης των καταστημάτων τους.

Σημειώνεται πως όλα ξεκίνησαν όταν παραμονή του Δεκαπενταύγουστου κοινοποιήθηκε στους επιχειρηματίες έγγραφο από το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου με το οποίο τους ενημέρωναν ότι επρόκειτο να προβούν στην επανασφράγιση των καταστημάτων και για αυτό καλούνταν οι ιδιοκτήτες να απομακρύνουν από το κατάστημα τους ευπαθή και ευαλοίωτα προϊόντα. Σε ότι αφορά τη σφράγιση θα γινόταν εντός πέντε ημερών.