Προσέφυγαν στον εισαγγελέα για τη σφράγιση των καταστημάτων τους στη Ρόδο

Προσέφυγαν στον εισαγγελέα για τη σφράγιση  των καταστημάτων τους στη Ρόδο

Προσέφυγαν στον εισαγγελέα για τη σφράγιση των καταστημάτων τους στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1722 ΦΟΡΕΣ

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγαν χθες δύο επιχειρηματίες που λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας και τα οποία κινδυνεύουν με σφράγιση καθώς δεν διαθέτουν άδεια από την αρμόδια αρχή.

Οι επιχειρηματίες διά του δικηγόρου τους κ. Σταύρου Σταυρή κατέθεσαν αίτηση – αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου με την οποία ζητούν να εκδοθεί διάταξη προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της σφράγισης των καταστημάτων τους.

Στην ίδια δε αναφορά οι επιχειρηματίες τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «η μέχρι σήμερα αδυναμία τους να καταθέσουν πλήρη δικαιολογητικά για την χορήγηση άδειας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ενέργειες ( ή παραλείψεις ) αναγόμενες στη σφαίρα ευθύνης της Διοίκησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Οικονομικών στο οποίο ανήκει η αρμοδιότητα εκμίσθωσης -παραχώρησης του χώρου που ασκούν την δραστηριότητά τους , το οποίο παρά τις επανειλημμένες τους οχλήσεις δεν προέβη στην εκμίσθωσή τους».

Οι ίδιοι αναφέρουν επίσης ότι προφανώς η σφράγιση των καταστημάτων τους γίνεται χωρίς εντολή του Δημάρχου Ρόδου και η ενέργεια αυτή συνιστά τις προϋποθέσεις της κατάχρησης εξουσίας, για αυτό και ζητούν την εισαγγελική παρέμβαση, δηλαδή να εκδοθεί διάταξη προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία της σφράγισης των καταστημάτων τους.

Σημειώνεται πως όλα ξεκίνησαν όταν παραμονή του Δεκαπενταύγουστου κοινοποιήθηκε στους επιχειρηματίες έγγραφο από το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου με το οποίο τους ενημέρωναν ότι επρόκειτο να προβούν στην επανασφράγιση των καταστημάτων και για αυτό καλούνταν οι ιδιοκτήτες να απομακρύνουν από το κατάστημα τους ευπαθή και ευαλοίωτα προϊόντα. Σε ότι αφορά τη σφράγιση θα γινόταν εντός πέντε ημερών.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του