Νέο τροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση «καρμανιόλα» της Λάρδου (φωτορεπορτάζ)

Περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά φαίνεται πως είναι φέτος τα τροχαία ατυχήματα που καταγράφονται στην περιφερειακή οδό της Λάρδου, στο ύψος του μίνι γκολφ, όπου υπάρχει η διασταύρωση προς Πεύκους.

Σήμερα το απόγευμα σημειώθηκε ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο σημείο, ανάμεσα σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και αγροτικό όχημα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο αλλοδαπός οδηγός του Ι.Χ. παραβίασε το ΣΤΟΠ προερχόμενος από τους Πεύκους, στην προσπάθειά του να εισέλθει στην περιφερειακή οδό Λάρδου – Κατταβιάς με αποτέλεσμα το διερχόμενο αγροτικό να μην προλάβει να αντιδράσει και να υπάρξει σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση.

Το νέο αυτό τροχαίο ατύχημα παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία, αφού το αγροτικό όχημα μετά την σύγκρουση έχασε τον έλεγχο, έκανε «βουτιά» από τον υπερυψωμένο δρόμο και «προσγειώθηκε» σε παρακείμενο χωράφι. Μάλιστα ο  οδηγός του οχήματος παρέμεινε για ώρα τραυματισμένος στο έδαφος και αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τους περαστικούς μεταφέρθηκε στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε επί τόπου, στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι πρόκειται για ένα δρόμο στον οποίο είναι δεκάδες τα τροχαία ατυχήματα, ακόμη και δυστυχήματα, που καταγράφονται κάθε καλοκαίρι, αφού υπάρχει μια μεγάλη ευθεία στην οποία τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν ταχύτητα χωρίς να αντιληφθούν ότι στο τέλος του δρόμου υπάρχει διασταύρωση, στην οποία πολλά οχήματα γίνονται ορατά την τελευταία στιγμή, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά χρόνος αντίδρασης.

Γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της περιοχής που ζητούν να τοποθετηθούν στο σημείο φωτεινοί σηματοδότες, πριν θρηνήσουμε ακόμη περισσότερα θύματα. 

 


 


 


 


 


 


 


* Φώτο: ΑΦΟΙ ΣΙΕΧ