Συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στη Νίσυρο

Ο Δήμος Νισυρίων τιμώντας το έτος της Δωδεκανήσου που ανακήρυξε η Βουλή των Ελλήνωνομόφωνα κατά την ειδική συνεδρίαση την 1η Μαρτίου για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα, σας καλεί στη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».

Ο Μίκης Θεοδωράκης μέσα από το έργο του, με τη μουσική του και την μελοποίηση των μεγάλων ποιητών του Ελληνισμού, γίνεται εκφραστής οραμάτων, ελπίδας, ειρήνης, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» πλαισιωμένη από τον Βασίλη Λέκκα  και τη Ζωή Παπαδοπούλου,τη Δευτέρα  21 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. στο Παλιόκαστρο, σε μια συναυλία αφιερωμένη στα πιο αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, σε λυρικές, μελαγχολικές  εξαίσιες μελωδίες του μεγάλου μας συνθέτη, καθώς και τραγούδια από το ορατόριο Άξιον Εστί.

Η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ιδρύθηκε πριν από 21 χρόνια από μουσικούς – συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Απαρτίζεται από καταξιωμένους μουσικούς και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης  καλλιτεχνικής αξίας.

Μουσικοί:

Γιάννης Μπελώνης, πιάνο

Θανάσης Βασιλάς, μπουζούκι

Γιάννης Ματσούκας, μπουζούκι

Ξενοφών Συμβουλίδης, πνευστά

Βαγγέλης Κονταράτος, κιθάρα

Αρτέμης Σαμαράς, βιολί, βιόλα

Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν

Θεόδωρος Κουέλης, μπάσο

Νίκος Σκομόπουλος, ντραμς

Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, κρουστά