Δέκα συμμετοχές για τον διαγωνισμό μαγειρικής

Δέκα είναι μέχρι στιγμής οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μαγειρικής που θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στο περίπτερο της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου στην έκθεση της Κρεμαστής.

Όλοι τους προέρχονται από το νησί της Ρόδου, ενώ όπως έγινε γνωστό αιτήσεις συμμετοχής θα συμπληρώνονται και κατά τη σημερινή μέρα πριν την έναρξη της διαδικασίας, ενώ το παραδοσιακό φαγητό το οποίο θα ετοιμάσουν θα ανακοινωθεί από τους ίδιους την ώρα του διαγωνισμού.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό παραδοσιακής ροδίτικης κουζίνας που συνδιοργανώσουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στο πλαίσιο της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής .

Τα πιάτα θα βαθμολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, δημοσιογράφους γεύσης και καταξιωμένους σεφ στον χώρο της γαστρονομίας.

Η προσπάθεια των συμμετεχόντων θα βαθμολογείται καθ' όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, ενώ στο τέλος θα κερδίσει το καλύτερο πιάτο,  βάσει συνολικής  βαθμολογίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα ενώ οι τρεις πρώτοι θα λάβουν τιμητική πλακέτα.

Ο εν λόγω διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 και σκοπό έχει την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας.

Σε δηλώσεις του για το διαγωνισμό ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα και γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης υπογράμμισε τα εξής: «όπως είχαμε προγραμματίσει θα διεξαχθεί την Κυριακή ο διαγωνισμός μαγειρικής στην έκθεση Κρεμαστής που συνδιοργανώνεται από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και τη λέσχη αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Οι συμμετοχές ανέρχονται σε περίπου δέκα και προέρχονται από το νησί της Ρόδου, από διάφορα χωριά, και είναι σύλλογοι και μεμονωμένοι αλλά ακόμα και τη μέρα του διαγωνισμού θα γίνονται δεκτές αιτήσεις από ενδιαφερόμενους. Το τι θα μαγειρέψουν οι διαγωνιζόμενοι θα το ανακοινώσουν την ώρα της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Όσο για την έκθεση διεξάγεται με εξαιρετικά αποτελέσματα, και υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα στα περίπτερα των παραγωγών της περιφέρειας».