Αν δεν αλλάξουν οι νόμοι,  τίποτα δεν γίνεται

Ακόμα και... δέκα αστυνομικά τμήματα να ιδρυθούν στην Παλιά Πόλη, αν δεν αλλάξει ολόκληρη η φιλοσοφία του νόμου και το πώς θα αντιμετωπίζονται τα αδικήματα που έχουν σχέση με άγρα πελατών, αισχροκέρδεια και επαιτεία, τίποτε απολύτως δεν πρόκειται να αλλάξει.

Δεν είναι δυνατόν  (και ευτυχώς δηλαδή) πίσω από τον κάθε, παράνομο καταστηματάρχη κι επιχειρηματία, πίσω από τον κάθε επαίτη,  να βρίσκεται  ένας αστυνομικός κι ένας εισαγγελέας! Κατά συνέπεια, ας αναλογιστούμε όλοι:  γιατί άραγε εδώ και τόσα χρόνια, κάνουν συσκέψεις και παρασυσκέψεις, ταλαιπωρούν υπηρεσίες και στελέχη σε αυτές και επί της ουσίας τα ζητήματα αυτά αντί να περιορίζονται ολοένα και θεριεύουν;

Όλοι εκείνοι λοιπόν που μπορούν να αλλάξουν τους νόμους και δεν το κάνουν, (έτσι ώστε δικαιοσύνη και αστυνομία να έχουν στα χέρια τους «εργαλεία» πρόληψης και καταστολής των συγκεκριμένων προβλημάτων, σε δύο κατηγορίες μπορούν να ανήκουν: Είτε είναι εντελώς άσχετοι με αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία μας, είτε έχουν τους δικούς τους λόγους να μην επιχειρούν βαθειά τομή σε ζητήματα τέτοια που εξευτελίζουν τον τόπο και την ιστορία της κάθε τουριστικής περιοχής.

Και στις δύο περιπτώσεις, είναι άκρως επικίνδυνοι! Κι ο χαρακτηρισμός είναι εξαιρετικά επιεικής.

Μιχ.Μ.