Θα δικαστεί ασφαλιστής για απάτη κατά συρροή

Τον επόμενο μήνα θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση 47χρονου ασφαλιστή ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 20 κατοίκων της περιοχής μας στους οποίους φέρεται να προξένησε ζημία ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η δίκη έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, μετά από έφεση που άσκησε ο 47χρονος ασφαλιστής σε μία προσπάθεια να μειώσει την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης των 8 ετών που του έχει επιβληθεί.

Όπως είναι γνωστό, τον Μάρτιο του 2015 ο 47χρονος είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και του είχε επιβληθεί η παραπάνω ποινή.

Το δικαστήριο ωστόσο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα του 47χρονου, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 15.000 ευρώ εντός ενός μηνός.
Κατά την απολογία του ο 47χρονος ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε επισημάνει μεταξύ άλλων πως έχει καλύψει τα κεφάλαια αρκετών παλαιών πελατών του, ενώ σε ότι αφορά τα χρήματα που πήρε από την εταιρεία αλλά και από άτομα με τα οποία συναλλάσσονταν, ήταν είδος δανείου.  

Καταδικαστική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος και ζήτησε να κριθεί ένοχος ο 47χρονος όπως κατηγορείται και χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.
Υπενθυμίζεται πως ο 47χρονος κατηγορείται ότι εισέπραττε χρήματα από πελάτες προκειμένου να τα επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια ή ομόλογα με υψηλά επιτόκια, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημία συνολικά περίπου 1,7 εκατ. ευρώ.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης, Αριστοτέλης Ασημακόπουλος και Άρης Χαραλαμπάκης, ενώ ως πολιτική αγωγή οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Στέλιος Κιουρτζής, Ιωάννης Χαρίτος, Νικήτας Μπόλκας, Κώστας Χαλκιάς, Δέσποινα Κοκκάρη, Στέργος Λεβέντης και Δημήτρης Γεωργάς.
Και άλλες υποθέσεις

Ωστόσο ο 47χρονος ασφαλιστής θα καθίσει στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου και για άλλες δύο υποθέσεις μαζί με 44χρονο τραπεζικό υπάλληλο, κατηγορούμενοι για δύο υποθέσεις πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης αντίστοιχα.

Οι δύο υποθέσεις εκδικάζονται σε δεύτερο βαθμό, καθώς πριν από ένα χρόνο το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ως πρωτοβάθμιο δικαστήριο, έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους και επέβαλε ποινή κάθειρξης 21 ετών στον ασφαλιστικό σύμβουλο με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους, και συνολική ποινή φυλάκισης 9 ετών στον τραπεζικό υπάλληλο επίσης και για τις δύο υποθέσεις με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Κατά των αποφάσεων αυτών οι δύο άνδρες άσκησαν έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στις 25 Σεπτεμβρίου 2017.