Με αύξηση 9,2% “τρέχουν” οι αφίξεις τουριστών στο νησί

Με αύξηση 9,2% “τρέχουν” οι αφίξεις τουριστών στο νησί

Με αύξηση 9,2% “τρέχουν” οι αφίξεις τουριστών στο νησί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 615 ΦΟΡΕΣ

Μέχρι τις 4 Νοεμβρίου θα παρατείνει το πρόγραμμά της η TUI

Με υψηλά ποσοστά αύξησης φαίνεται ότι εξελίσσεται ο Αύγουστος σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση, γεγονός που οδηγεί στο να έχουν διαμορφωθεί υψηλές προσδοκίες σε σημείο να οδεύουμε προς ρεκόρ αφίξεων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που υπάρχουν, μέχρι και προχτές η τουριστική κίνηση στο αεροδρόμιο κατέγραφε αύξηση σε ποσοστό 9,2% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρσι, ένα ποσοστό άκρως ικανοποιητικό, το οποίο αν και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα κινηθεί επίσης ανοδικά θα καταγράψει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση.
Οι πληρότητες στα ξενοδοχειακά καταλύματα αγγίζουν το 100% και όπως όλα δείχνουν εξίσου καλά θα εξελιχθεί η τουριστική κίνηση και το Σεπτέμβριο.

Επίσης σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η TUI θα παρατείνει το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμά της για τη Ρόδο μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου καθώς αποφάσισε να προσθέσει επιπλέον 9 πτήσεις με την TUI Fly και να διαθέσει έτσι 1.800 νέες αεροπορικές θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα οι επιπλέον πτήσεις θα επιτρέψουν στους Γερμανούς να αξιοποιήσουν τις δύο επίσημες αργίες στις 31 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μία ακόμα εβδομάδα διακοπών, με μόνο τρεις εργάσιμες μέρες.

Την ίδια στιγμή η διαδικτυακή έκδοση της Neue Osnabrucker Zeitung, κάνει εκτενή αναφορά στην επιβολή του φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ένα μέτρο που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2018, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα επιβαρύνει το τουριστικό πακέτο από 0,5 έως 4 ευρώ.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο νόμος που αφορά την επιβολή του φόρου διαμονής ψηφίστηκε παρά τις σφοδρές διαμαρτυρίες των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι ένας επιπρόσθετος φόρος διανυκτέρευσης θα θέσει σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη